AGB lijdt nipte nederlaag tegen Velsen

AGB heeft het eerste duel in een reeks van dertien wedstrijden binnen anderhalve maand met 1-2 verloren van het hoog geklasseerde Velsen. De ploeg van trainer Imdat Ilguy hield Velsen lang op 1-1, maar een kwartier voor tijd zorgde Marc Kloosterboer ervoor dat AGB na negentig minuten uiteindelijk toch met lege handen stond.

Het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd kwam na een klein kwartier spelen van de kant van Velsen. De voorzet van Giovanni Dors was te scherp voor Marc Kloosterboer. Vijf minuten later waren de bezoekers erg dichtbij de openingstreffer. Patrick Castricum en Mischa Plug wisten het net van dichtbij echter niet te vinden. Uit de daaropvolgende aanval was ook AGB voor het eerst dreigend. Younnes Makraou kon een fraaie actie in de zestien meter niet bekronen met een treffer.

Velsen had een klein overwicht en zette dit na een klein half uur ook om in een voorsprong. Marc Kloosterboer was attent op een mislukte uithaal van Bastiaan Scholten en tikte de 0-1 binnen. AGB rechtte echter de rug en kwam vijf minuten na de tegentreffer op gelijke hoogte. Makraou kopte de bal hard tegen de touwen: 1-1. Velsen had nog wel de mogelijkheden om met een voorsprong te gaan rusten. Dagasan redde uitstekend op een inzet van Castricum en de doelman zag in de laatste minuut van de eerste helft een schot van diezelfde Castricum voorlangs gaan.

Ook na de rust waren de eerste kansen voor Velsen, maar AGB was het dichtst bij de voorsprong. Makraou zette goed door, alleen kon hij de bal niet tussen de palen krijgen. Vervolgens ontstond er een rommelige fase in de wedstrijd, waarin beide ploegen ook moeite hadden met het lastig te bespelen veld. Velsen kreeg via Kloosterboer een grote kans, maar Dagasan pareerde de kopbal van de linksbuiten op fraaie wijze. Dagasan stond even later ook goed opgesteld toen Dors met een hard schot het doel onder vuur nam. Ruim tien minuten voor tijd was de keeper wel kansloos op een lob van Kloosterboer: 1-2.

AGB moest door de achterstand meer risico nemen. Makraou was na een goede actie van Hursut Meric dichtbij, maar hij zag zijn kopbal over gaan. Velsen kreeg meer ruimte en Dors had de wedstrijd op de counter moeten beslissen, maar opnieuw was Dagasan een sta in de weg. De Amsterdammers probeerden het in de slotfase nog wel, maar konden niet meer gevaarlijk worden. Velsen hield eenvoudig stand, waardoor de ploeg van Martin Haar een nipte overwinning boekte.

AGB-trainer Imdat Ilguy baalde na afloop dat zijn ploeg geen punt pakte. “Het is jammer dat je een gelijkspel weg geeft. Een overwinning was te veel geweest, maar een gelijkspel had ik wel terecht gevonden. Het is geen schande om te verliezen van een slimme ploeg als Velsen, alleen was het wel onnodig.”

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.