Home / Algemeen / AGB ondanks flink pak slaag zeker van lijfsbehoud

AGB ondanks flink pak slaag zeker van lijfsbehoud

Een week geleden liet Imdat Ilguy het eigenlijk al een beetje doorschemeren. Als iedereen hard voor elkaar wil werken, kan AGB van elke club in de zondag eerste klasse A. Gebeurt dat niet, kunnen de Amsterdammers van iedereen verliezen. Op bezoek bij hekkensluiter Hillegom werd dat bewaarheid: 5-0.

Ilguy hoefde niet eens na te denken over de vraag of de ruime nederlaag geflatteerd of verdiend was. “Zeer, zeer en zeer verdiend”, klonk het duidelijk. “Vorige week heb ik iets gedaan wat ik nooit eerder deed: voor de wedstrijd tegen FC Uitgeest was ik al bezig met Hillegom. Want zouden we daar verliezen, dan was het in Hillegom heel zwaar geworden. Zij gaan er volle bak voor. Deze groep kijkt naar de ranglijst en trekt op basis daarvan zijn conclusies. Gewoon gemakzucht.”

Een ‘slap en dramatisch’ AGB keek halverwege tegen een 3-0 achterstand aan door doelpunten van Menno van Gurp (twee) en Aiden Ryan. Dat had volgens Ilguy ook 6-0 kunnen zijn. Vlak na rust had Rahim Abdul de 3-1 op zijn schoen, maar een eretreffer bleek de bezoekers niet gegund. “Daarna was het weer over”, vervolgde de oefenmeester, die Hillegom dankzij goals van Van Gurp en Joris van Dongen uiteindelijk zag uitlopen naar 5-0.

Met nog één speelronde te gaan staan de Amsterdammers vier punten boven de nacompetitiestreep. Dat betekent dat AGB inmiddels veilig is en na de zomer aan het derde seizoen in de eerste klasse mag beginnen. Ilguy: “Alle zorgen zijn nu gelukkig voorbij.” Eerst wordt de huidige competitie nog afgesloten met een thuiswedstrijd tegen nummer vier Zaanlandia. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto: Dirk van der Reep / Voetbal in de Bollenstreek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB