AGB pakt bij Fortuna Wormerveer tweede punt

Na twee nederlagen op rij heeft AGB haar tweede punt in de zondag eerste klasse A gepakt. Op bezoek bij Fortuna Wormerveer moest de ploeg van Senel Cebar twee keer van een achterstand terugkomen. De 2-2 eindstand was halverwege al bereikt.

Eigenlijk had Cebar het liefst een paar punten meer gehad na de eerste vier wedstrijden. Twee keer werd er gelijkgespeeld (EDO en Fortuna Wormerveer), evenzoveel keer verloren (AFC’34 en JOS) en het duel tegen DEM werd afgelast. “We wisten dat het een moeilijke start zou worden en dat is ook uitgekomen. Nu weten we wat het niveau is en dat alles een stukje sneller moet. De betere ploegen hebben we gehad, maar dat betekent niet dat we tegen de andere teams een tandje terug kunnen. Zij hebben de punten net zo hard nodig.”

Net als het gelijkspel tegen EDO had AGB ook in Wormerveer de kans om meer dan het ene punt te pakken. De laatste tien minuten speelde de thuisploeg met tien man na een rode kaart voor Jeffrey Tol, die een elleboogstoot uitdeelde aan Omar el Aamrani. Het lukte de Amsterdammers echter niet om grote kansen te creëeren, waardoor zij genoegen moesten nemen met een puntendeling.

In de eerste helft werd de veerkracht van de promovendus op de proef gesteld. In de eerste minuut opende Fortuna-aanvaller Milan Klopper de score en moest aanvoerder Hayri Cakir (waarschijnlijk hamstringblessure, red.) geblesseerd het veld verlaten. “Daar moeten we echt beter bij de les zijn”, was Cebar kritisch. “We hadden een kwartier nodig om die tegentreffer te verwerken en terug in de wedstrijd te komen.”

Na een klein halfuur spelen kopte Lesley van Dams uit een hoekschop van Sergio Comvalius de 1-1 binnen. Lang konden de gasten niet van de gelijke stand genieten. Nino van den Heuvel herstelde de voorsprong voor de ploeg van Martin de Groot (ex-OFC, red.) Cebar: “Daar stonden we niet sterk achterin. Terwijl wij het voetballend wilden oplossen, hadden we beter die bal er zo snel mogelijk uit kunnen halen.”

Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers wederom op gelijke hoogte. Een indirecte vrije trap, na een terugspeelbal in het strafschopgebied, werd uiteindelijk door Ibrahim Akkabi binnen gewerkt. Hoewel AGB iets beter was, en het in de slotfase een man meer had, bleef het bij 2-2.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.