Home / slideshow / Met hangen en wurgen pakt AGB 3 punten

Met hangen en wurgen pakt AGB 3 punten

Bijna was de wedstrijd tussen AGB en FC Uitgeest niet doorgegaan, de consul had immers het hoofdveld van AGB afgekeurd. Echter was er na overleg met de clubs en de scheidsrechter besloten om de wedstrijd toch op het hoofdveld te spelen. Vooraf werd nog wel snel een deel van het veld geprepareerd. Voorafgaand aan het duel stond AGB achtste op de ranglijst en Uitgeest zevende.

De Amsterdammers kwamen al snel op voorsprong. Marouane Bensabouh schoot een vrije trap binnen, nadat er een harde overtreding was gemaakt op Yasin Poyraz. In de beginfase duelleerden de ploegen vooral op het middenveld, beide teams hadden gevaarlijke uitbraken. AGB kreeg nog een goede kans, een diepe bal werd gedragen door de wind. Waardoor Uitgeest-keeper Sem Bleeker zich verkeek op de bal. De doelman keerde wel de inzet van AGB-spits Bakary Jobe. Uitgeest had voor rust een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Doelman Eric Antwi kwam, maar gleed uit op het gladde veld. Wout de Groot gaf een soort voorzet, maar zijn ploeggenoot kon de bal niet binnenglijden.

Na de pauze dacht Uitgeest op gelijke hoogte te komen. Vanuit een vlotte combinatie wist Mike Olgers te scoren. Echter keurde de scheidsrechter de goal af, op aangeven van zijn assistent. Uitgeest zou buitenspel hebben gestaan. Aan de andere kant dacht AGB ook te scoren. Burak Bulduk zette een aanval op en kwam tot in de zestien van de bezoekers uit Uitgeest. Hij legde de bal af op Poyraz. De bal was echter te zacht, waardoor de kans verkeken was. Het eerste deel van de tweede helft werd vooral op het middenveld uitgevochten, beide ploegen kregen weinig mogelijkheden. Daarna begon Uitgeest aan een slotoffensief, om de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Een kwartier voor tijd schoot Daan Hamaker van Uitgeest in een keer op doel, zijn schot werd geblokt door een verdediger van AGB. Ook schoof Uitgeest-trainer Ton Pronk de lange verdediger Rens Brouwer naar voren. Brouwer fungeerde als stormram. In de slotfase genoeg dreiging van de bezoekers. Tot diep in de blessuretijd wist AGB-doelman Antwi zijn doel schoon te houden.

Door de overwinning gaat AGB over FC Uitgeest heen op de ranglijst. Imdat Ilguy, de trainer van AGB, was na afloop van de wedstrijd erg opgelucht. Hij zag namelijk dat zijn team het in de slotfase moeilijk had, met de drie behaalde punten was hij erg blij. “Ik wil graag het team feliciteren!”

Foto’s: Jos Spitteler, bekijk hier het hele fotoalbum. Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend