Home / Algemeen / AGB poetst twee keer achterstand bij Legmeervogels weg

AGB poetst twee keer achterstand bij Legmeervogels weg

Legmeervogels wacht nog steeds op de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Ook tegen AGB lukte het de ploeg van Florian Wolf niet om de vele kansen te benutten. De bezoekers kwamen twee keer goed terug van een achterstand en namen een punt mee naar Amsterdam: 2-2.

Voorafgaand aan het duel met de subtopper moest Wolf flink puzzelen vanwege absenties van Mitchell Verschut (geschorst) en de geblesseerden Jordi van Gelderen, Kenneth Nolk van Gogh, Dennis Bakker en Yorick van der Deijl. De mutaties zorgden voor een stroeve start en in de eerste vijftien minuten voerde AGB de boventoon. Schoten van Hursut Meric, Kerim Bulut en Younes Makraou eindigden over of naast het doel van Halil Süzülmüs.

De sluitpost van Legmeervogels speelde in de zeventiende minuut een belangrijke rol bij de openingstreffer. Zijn verre uittrap werd verlengd door Puck Postma, waarna Yasin Poyraz AGB-doelman Selattin Dagasan het nakijken gaf: 1-0. De bezoekers wilden deze achterstand nog voor rust ongedaan maken. Dat lukte ook vlak voor de pauze. Legmeervogels-verdediger Faouzi Ben Yerrou had zijn handen naast zijn lichaam en kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand. Scheidsrechter Evers zag hier een penalty in en Meric wist wel raad met dit vroege Sinterklaas-cadeautje: 1-1.

Na rust was Noud Schartman dicht bij de 2-1. Uit een hoekschop van Revellinio Slijter verdween zijn inzet via de paal naast het doel. Aan de andere kant slaagde Bulut er wel in om te scoren, maar deed dit in buitenspelpositie. Toch kwam Legmeervogels voor de tweede keer deze middag aan de leiding. Met een fraaie lob tekende Anwar Akrouh voor de 2-1. Even later had Martijn Tjon-A-Njoek ook de 3-1 op zijn schoen, maar hij faalde oog-in-oog met Dagasan.

Dat bleek achteraf een dure misser, want nog in dezelfde minuut kwam AGB op 2-2. Een verdwaalde voorzet van Amine Ennali verdween tot ieders verbazing in het net. Legmeervogels wilde snel de voorsprong herstellen en trok massaal ten aanval. Bij één van de vele aanvallen werd Rodney Smorenberg in het strafschopgebied, zonder bal in de buurt, onderuit getrokken. Scheidsrechter Evers zag het gebeuren, maar vond het niet genoeg voor een strafschop.

In het laatste kwartier kregen beide ploegen mogelijkheden om de drie punten te pakken. Dit lieten ze na, waardoor ze genoegen moesten nemen met een punt. Bij Legmeervogels vonden ze dat ze zichzelf daar tekort mee deden. “Deze wedstrijd moeten wij gewoon winnen”, oordeelde aanvoerder Noud Schartman. “Hoeveel kansen hebben wij nodig om te scoren? Ook nu weer is het jammer dat wij niet als verdiende winnaar van het veld stappen. Zoveel kansen, onbegrijpelijk dat wij deze niet weten te verzilveren.”

Door de puntendeling staat Legmeervogels nu achtste, met zeven punten uit zeven wedstrijden. AGB heeft drie punten meer en bezet de zesde plek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag Hans Heere
Foto’s Ronald Bakker