AGB schiet weinig op met puntendeling bij LSVV

Zondag eersteklasser AGB heeft opnieuw niet kunnen winnen van LSVV. Nadat de Amsterdammers vorig seizoen in de districtsbeker strandden en de heenwedstrijd de huidige jaargang met 0-1 verloren, deed de ploeg van Senel Cebar zichzelf op bezoek in Zuid-Scharwoude tekort met een 2-2 gelijkspel.

Toen de Amsterdammers vlak na rust op een 0-2 voorsprong kwamen, leek er niets aan de hand. LSVV stond vijftig minuten lang onder druk en naast de twee treffers (van Lesley van Dams en Kevin Coenraad) kreeg AGB ook een paar dotten van kansen om het duel vroegtijdig te beslissen. Cihan Kambur liet tot twee keer toe een uitgelezen mogelijkheid onbenut en ook Mahir Ünver slaagde er niet in om de genadeklap uit te delen aan de thuisploeg.

“Ik dacht echt dat het een mooie middag zou worden”, blikte Cebar terug. Een ongelukkige aansluitingstreffer van Toine Merk, die een Amsterdams cadeautje dankbaar uitpakte voor de 1-2, zorgde ervoor dat het duel kantelde. “We gingen opeens steeds meer achteruit loop en er leek paniek te ontstaan.”

Tien minuten voor tijd kwam LSVV zelfs op gelijke hoogte. De scheidsrechter zag een overduidelijke handsbal over het hoofd, de thuisploeg mocht gewoon doorgaan en een afstandsschot werd ongelukkig van richting veranderd door Kambur: 2-2. De gelijkmaker riepen de bezoekers over zichzelf af, nadat zij in het eerste uur verzuimden de wedstrijd dood te maken.

“Dit waren drie belangrijke punten die we hadden kunnen pakken. Dan zegt iedereen: je speelt uit, dus je mag ook blij zijn met een punt. Maar we doen onszelf echt tekort”, vond Cebar, die verdediger Quincy Molly ook met een rode kaart (twee keer geel) kwijtraakte.

AGB staat nog altijd boven de nacompetitiestreep, al is dit nu slechts op doelsaldo. De komende weken moeten de Amsterdammers twee keer inhalen: de stadsderby tegen JOS/Watergraafsmeer en het belangrijke duel met concurrent Velsen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.