AGB staat door eenvoudige zege in Assendelft weer boven de streep

AGB staat in de zondag eerste klasse A weer op een veilige tiende plek. De ploeg van Senel Cebar profiteerde optimaal van een vroege rode kaart bij Assendelft en versloeg de concurrent met 0-3.

Na tien minuten moest de thuisploeg al verder met tien man. AGB-aanvaller Bakary Jobe kon in zijn eentje op het vijandelijke doel afgaan en werd onderuit gehaald door doelman Jorrit van Hoolwerff. Het kwam de sluitpost op een rode kaart te staan en AGB kreeg een strafschop. Vanaf elf meter maakte Omar el Aamrani geen fout. “Dat was natuurlijk een heerlijk begin”, glimlachte Cebar.

Assendelft zakte vervolgens ver in om de schade te beperken. Onder lastig bespeelbare omstandigheden – doordat het hoofdveld in een open gebied ligt stond er extra veel wind – was het wachten op de 0-2 voor AGB. Deze viel vlak voor rust. Bij een hoekschop van Cihan Kambur was de timing van Lesley van Dams uitstekend.

“In de rust probeer je de jongens dan scherp te houden. Assendelft was helemaal niet gevaarlijk geweest, maar wij moesten tegen de wind in spelen en als een bal verkeerd valt, kan het toch onnodig spannend worden”, zei Cebar. De thuisploeg creëerde slechts één kans in het tweede bedrijf. Meer gaf AGB niet weg. “We hebben niet goed gevoetbald, maar in deze situatie heb ik liever de punten dan goed voetbal.”

Twintig minuten voor tijd bracht invaller Sergio Comvalius de 0-3 eindstand op het scorebord. Zijn schuiver van zo’n twintig meter verdween buiten het bereik van de doelman in de rechterhoek. “Dit zijn hele belangrijke punten. Voor ons is het vijf voor twaalf, maar als we deze niet gewonnen hadden, zou het twee voor twaalf zijn geworden. Deze overwinning is goed voor het vertrouwen van de jongens.”

Door de zege houdt AGB de concurrent onder zich. Bovendien klommen de Amsterdammers over EDO en Velsen heen. Zij staan nu op de tiende plaats, slechts één punt boven de nacompetitiestreep. Volgende week komt de ongeslagen koploper Fortuna Wormerveer op bezoek. Cebar: “Daar wil ik heel graag van winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.