Foto: Jeroen de Kock

AGB stijgt door knappe zege op DEM naar middenmoot

Tegen Fortuna Wormerveer en Legmeervogels kreeg AGB eigenlijk te weinig, maar tegen DEM is het de promovendus gelukt om drie punten te pakken van een topploeg. De nummer twee van de zondag eerste klasse A werd op Sportpark Ookmeer met 2-0 verslagen door doelpunten van Sergio Comvalius en Omar el Aamrani.

Trainer Senel Cebar was met recht blij met de drie punten. “We hebben een paar moeilijke weken achter de rug en dan is dit een opsteker. Vorige week was het tegen Legmeervogels (2-1 nederlaag, red.) ook behoorlijk goed en die wedstrijd hadden we net zo goed gelijk kunnen spelen. Toen zat het even niet mee. Voor het vertrouwen zijn deze punten erg fijn, en ook verdiend”, meende hij.

Tegen DEM, dat bij winst de koppositie over zou kunnen nemen, was AGB de bovenliggende partij. “DEM was in de eerste twintig minuten leuk, waardoor ik dacht dat ons een moeilijke dag te wachten stond. Gelukkig pakten we snel de draad op en kwamen in ons eigen spel. Door het zware veld werd het een beetje bemoeilijkt, maar wij zijn dit gewend. Ook spelen we thuis over het algemeen redelijk sterk.”

Dat bewezen de Amsterdammers ook tegen de gasten uit Beverwijk. Na ruim een halfuur spelen opende Sergio Comvalius met een fraai afstandsschot de score. Een week geleden was hij in Uithoorn op dezelfde wijze ook trefzeker. “Hij heeft de smaak te pakken”, sprak Cebar tevreden. Aan het einde van de wedstrijd gooide Omar el Aamrani de wedstrijd in het slot. Naarmate de wedstrijd vorderde, besloot DEM de druk steeds meer op te voeren. Bij één van de vele counters trof Anass Benhammouch vrij voor het doel de paal, waarna El Aamrani in de rebound werd voor de beslissing zorgde: 2-0.

Door de overwinning stijgt AGB naar de tiende plaats. “We zijn even van de onderste plekken weg. De komende week krijgen we over het algemeen gelijkwaardige tegenstanders en dan zou het fijn zijn als we een goede reeks neer kunnen zetten.” Die serie wordt volgend weekend afgetrapt tegen mede-promovendus Hoofddorp.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)