AGB trekt zaterdagselectie terug

AGB heeft per direct de zaterdagselectie teruggetrokken uit de vierde klasse.

De club had afgelopen maandag een gesprek met de KNVB vanwege de vele tuchtzaken bij de club. Alle teams kunnen weer in actie komen, maar de club heeft wel besloten om afscheid te nemen van diverse teams. De zaterdag 1 is dus een van die elftallen. Het terugtrekken van dit team heeft serieuze gevolgen voor de stand in de competitie, AGB streed namelijk mee om de titel.

Bekijk hier de nieuwe stand in Zaterdag 4c

Het bestuur van de club deelt op de site het volgende:

“Afgelopen weken heeft er tot onze spijt een massale vechtpartij plaats gevonden waar onze Zaal 3-elftal bij is betrokken. Dit accepteren wij absoluut niet en hebben dit elftal per direct uit de competitie gehaald en de spelers geroyeerd. Wij betreuren dit incident ten zeerste! Dit grote incident heeft ertoe geleid dat we verder in de straffenfase zijn beland van het traject wat de laatste fase is. In deze laatste fase kan de KNVB bij onvoldoende ontwikkeling en vooruitgang, onze licentie intrekken.

Op 8 mei 2023 hebben wij een gesprek met de KNVB gehad wat redelijk goed is verlopen. Wij als AGB moeten met zijn allen er voor zorgen dat wij ons uit dit traject werken. Dat kunnen wij enkel bereiken met de inzet van een ieder AGB lid. Vandaar dit bericht naar jullie toe.

Het is vaker gedeeld maar wees ervan bewust dat wij in een KNVB-traject voor risico-aanpak zitten. Bij een eerstvolgende zware tuchtzaak kan de KNVB besluiten onze KNVB-licentie terug te trekken en dan is het einde verhaal voor AGB. We hebben in jaren een prachtige club opgebouwd wat voor velen een tweede huis is geworden. We moeten er ook met zijn allen voor zorgen dat onze tweede huis kan blijven bestaan.

Maar, met pijn in onze hart zullen wij harde maatregelen moeten treffen om risico’s, ongeregeldheden en tuchtzaken te voorkomen. Een van deze maatregelen is helaas dat wij per direct afscheid moeten nemen van elftallen. Deze elftallen zullen deze week geïnformeerd worden. Wij hebben helaas onvoldoende vrijwilligers om de controle te waarborgen en zullen derhalve met minder teams verder moeten. Eerder hebben wij al afscheid genomen van spelers die niet voldoen aan onze normen en waarden, sportief en respectvol gedrag vertonen. Helaas moeten wij nu ook afscheid nemen van bepaalde elftallen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB