AGB uitgeschakeld in titelstrijd na gelijkspel tegen FC Uitgeest

Lang streed AGB dit seizoen met HBC om de titel, maar de Amsterdammers lijken inmiddels kansloos voor de titel. Na een 4-4 gelijkspel tegen laagvlieger FC Uitgeest kunnen de titelaspiraties de prullenbak in.

AGB begon slap aan de wedstrijd en stond al na 3 minuten achter na een goal van Thijn Ursem. Een paar minuten later werd het via Rens Brouwer zelfs al 2-0. Wat wellicht in het achterhoofd van de Amsterdammers zat, is dat zij eerder deze week 3 punten in mindering kregen van KNVB. Toch wist AGB vlot terug te komen in de wedstrijd, een voorzet werd door Sander Admiraal in eigen doel gewerkt. En nog eens een minuut later ramde Edip Biberoglu de bal van afstand in de kruising. Zo stond het binnen het kwartier 2-2.

Maar daarmee was het nog lang niet klaar. Het was FC Uitgeest dat vervolgens weer de leiding nam via Daan van den Booren en de marge ook weer op twee bracht via Brouwer. Het slotakkoord van de eerste helft was echter voor Hassan Aanzi, die er 4-3 van maakte.

In de tweede helft leek het er lange tijd op dat FC Uitgeest overeind ging blijven, al was AGB wel gevaarlijk. Het raakte meerdere malen paal en lat. Tien minuten voor tijd werd het 4-4. Een corner van Hursut Meric werd door Biberoglu binnen gekopt.

Daarmee pakte AGB dus toch nog een punt, maar de titelstrijd is definitief voorbij. De ploeg moet nu zelfs nog oppassen dat het de nacompetitie niet misloopt, want AFC ’34, Hoofddorp, Kolping Boys én Vitesse ’22 zitten de Amsterdammers nog op de hielen. Volgende week wacht een Amsterdams duel: SDZ komt dan op bezoek. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a