AGB verliest in onzekere periode van LSVV

Tussen alle onrust en onduidelijkheden vanwege de lopende beroepszaak over de niet-speelgerechtigde Rahim Abdul door is zondag eersteklasser AGB er niet in geslaagd om LSVV te kloppen. De ploeg van Imdat Ilguy keerde met lege handen terug uit Zuid-Scharwoude: 3-2.

Het begon nog goed voor de Amsterdammers. Nadat aanvoerder Hursut Meric rakelings naast schoot, was Younes Makraou in de twintigste minuut wel trefzeker. De clubtopscorer, in de heenwedstrijd nog goed voor een hattrick, kapte zijn directe tegenstander uit om vervolgens de 0-1 op het scorebord te brengen. Lang kon AGB niet van deze voorsprong genieten. Uit een voorzet van Toine Merk trok Remco Reinhard de stand gelijk.

Nog voor de rust kwam LSVV zelfs aan de leiding. Boy Kansen slingerde een vrije trap voor het doel, waar Jordy Cretier raak kopte: 2-1. Direct na de hervatting had Bakary Jobe de gelijkmaker op zijn schoen. De aanvaller zag zijn inzet op de kruising belanden.

Een flinke aderlating voor AGB was dat doelman Selattin Dagasan vanwege een ongelukkige botsing met verdediger Sefa Izmir verkeerd terecht kwam en zich moest laten vervangen. Zijn stand-in Yavuz Sönmez hield de bezoekers vervolgens in de wedstrijd door twee keer goed te redden toen Kai Botman voor hem opdook.

Tien minuten voor tijd werd de keeper alsnog geklopt. Merk liet de Amsterdammers verdedigers zijn hielen zien en gooide het duel in het slot. Het werd nog even spannend nadat Jobe op aangeven van Meric in de slotfase voor de 3-2 zorgde, maar de bezoekers slaagden er niet in om nog gelijk te maken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Michel Bes

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB