AGB verplaatst inhaalwedstrijd tegen Velsen: “Niemand zit hierop te wachten”

Zondag eersteklasser AGB wacht vooralsnog met het inhalen van de acht wedstrijden die overgespeeld moeten worden. Het duel dat vanavond (woensdag) op het programma stond tegen Velsen, is verplaatst naar donderdag 2 mei.

Omdat de Commissie van Beroep zich pas volgende week over de beroepszaak van AGB tegen de zware straf vanwege de niet-speelgerechtigde Rahim Abdul buigt, is in onderling overleg met Velsen besloten de eerste inhaalwedstrijd te verschuiven. Dat terwijl de KNVB vorige week juist besloten de duels al in te plannen omdat anders de competitie (en daarmee ook de nacompetitie) te erg zou uitlopen.

“De meeste spelers van mij werken allemaal op woensdag, dus dan had ik tegen Velsen met A-junioren moeten komen”, zegt trainer Imdat Ilguy. “Je kan amateurs niet om de drie dagen een wedstrijd laten spelen. Zondag, donderdag, zondag; dat gaat nergens over. Niemand zit hierop te wachten. De spelers zijn ook heel teleurgesteld in de KNVB.”

Vanwege het opstellen van Abdul moeten liefst acht wedstrijden opnieuw worden gespeeld: tegen Hoofddorp (twee keer), Hillegom, Velsen, NVC, JOS/Watergraafsmeer, LSVV en Boshuizen. Daardoor zou AGB tot eind mei nog in totaal twaalf keer in actie moeten komen, tenzij de Amsterdammers in het gelijk worden gesteld. De beroepszaak dient woensdagavond in Zeist.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB