AGB verschaft zichzelf aan de hand van El Aamrani veel lucht

Voor AGB kan het eigenlijk niet meer fout gaan. De ploeg van Senel Cebar zette met een 5-0 overwinning op FC Uitgeest een flinke stap naar handhaving in de zondag eerste klasse A en staat zes punten boven de nacompetitiestreep. Het was bovendien de eerste keer dit seizoen dat de Amsterdammers twee duels achter elkaar wonnen.

Met het goede gevoel zat het wel goed bij AGB. Dat is alleen maar beter geworden. “Iedereen was natuurlijk hartstikke blij. En het was zeker verdiend”, oordeelde Cebar. In het begin was het spel van de Amsterdammers nog erg timide. Net als vorige week tegen Velsen duurde het twintig minuten voordat AGB in haar eigen spel kwam en het heft in handen kon nemen. “Ik denk dat het met de spanning te maken had.”

De openingstreffer halverwege de eerste helft zorgde voor een bevrijdend gevoel. Een voorzet van Mineo Berrenstein werd door een verdediger van FC Uitgeest in zijn eigen doel gewerkt. De thuisploeg had vervolgens een veldoverwicht en gaf vrijwel geen kans weg. Kevin Coenraad had vlak voor rust de 2-0 op zijn schoen, alleen schoof hij de paal een paar centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede Amsterdamse treffer liet niet lang op zich wachten, want direct na rust was het wel raak. Een mooie combinatie tussen Nessie Imac en Anass Benhammouch kwam terecht bij Omar el Aamrani, die de bal beheerst binnen schoot. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld, zeker nadat El Aamrani er op aangeven van Berrenstein zelfs 3-0 van maakte.

FC Uitgeest werd in de slotfase overlopen door AGB, waar El Aamrani en Berrenstein de drijvende krachten waren. Laatstgenoemde speelde bij de 4-0 en de 5-0 een hoofdrol. Eerst werd hij gehaakt in het strafschopgebied, waarna El Aamrani met een benutte strafschop zijn hattrick kon voltooien. Het slotakkoord was voor de middenvelder, die het mooiste AGB-doelpunt van dit seizoen maakte. Hij nam de bal aan in de middencirkel en tijdens zijn aanname zag hij de doelman al te ver voor zijn doel staan. Het afstandsschot dat de middenvelder lanceerde vloog zonder te stuiteren in het doel: 5-0.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB