AGB verslaat SDZ in inhaalduel

Donderdagavond stond het inhaalduel tussen AGB en SDZ op het programma. De wedstrijd werd een paar weken geleden afgelast, omdat alle teams van AGB dat weekend niet mochten spelen op last van de KNVB. Voor de thuisploeg staat er inmiddels niets meer op het spel dit seizoen, SDZ vecht nog om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Het slaagde er niet in een resultaat te boeken tegen AGB: 3-2.

Eigenlijk was de beginfase van de wedstrijd tussen AGB en SDZ eenrichtingsverkeer. De thuisploeg had namelijk de bal en drong SDZ terug. De bezoekers konden er weinig tegen in brengen, maar probeerde dat wel via de tegenstoot. De aannvalsleider van AGB, Edip Biberoglu, haalde na een half uur uit en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Bij een razendsnelle uitbraak werd Max Dekker door Ferris Inyamah gevloerd en kon scheidsrechter Ramon Westhoff niets anders dan naar de stip wijzen. Voor SDZ-aanvoerder Sammie Fiddani was het een koud kunstje om deze kans te verzilveren: 1-1. Voor rust keerde AGB-keeper Selahattin Dagasan, die in de goede hoek dook bij de penalty, nog een inzet van Dekker. Wel kroop SDZ meer uit z’n schulp en was meer op de helft van de thuisploeg te vinden. AGB bleef de bovenliggende partij en domineerde. Echter vocht SDZ voor elke meter, waardoor AGB moeilijk tot echte mogelijkheden kwam.

Twee minuten na rust kwam AGB wederom op voorsprong. Foute aanname van Julius van der Ven werd afgestraft. Aanvoerder Hursut Meric gaf voor en Biberoglu zag zijn kopbal geblokt worden. De bal kwam voor de fouten van Jordan de Jong, beheerst bracht hij AGB weer op voorsprong. Wel nam SDZ meer risico, dat zorgde ervoor dat er ruimte werd weggegeven. Voor AGB dus perfect, want de bal kon bij vlagen zeer snel rond gaan. Echter wierp het spel van SDZ ook z’n vruchten af. Een voorzet werd door spits Yazmani Morhee acrobatisch binnen gewerkt: 2-2. Echter zorgde miscommunicatie bij SDZ ervoor dat AGB weer de leiding nam. Keeper Tim Elmers kwam, maar rechtsback Livai Esajas kopte de bal weg. Zo in de voeten van Mounier Darrazi. Voor de middenvelder was een lobje genoeg om de thuisploeg weer aan de leiding te brengen: 3-2. Wel bleven beide ploegen proberen het net te vinden. Alleen werd daar niet meer in geslaagd.

Aankomend weekend de laatste speelronde van de Eerste Klasse Zondag. AGB, dat bij gunstige uitslagen bij AFC ’34 – Vitesse 22 & HBC – Hoofddorp nog de nacompetitie in kan gaan, gaat op bezoek bij Assendelft. En dat is juist de prooi waar SDZ opjaagt. Het verschil is twee punten tussen Assendelft en SDZ. De Amsterdammers staan nu nog op een directe degradatieplaats, terwijl de positie van Assendelft recht geeft op de nacompetitie. SDZ ontvangt op het eigen sportpark de rode lantaarndrager De Meer.