AGB verslaat Zeeburgia op karakter

In de zondag eerste klasse A heeft AGB drie belangrijke punten gepakt tegen stadsgenoot Zeeburgia. De ploeg van Senel Cebar maakte in de eerste halfuur het verschil en gaf de voorsprong uiteindelijk niet meer uit handen (2-1).

Op een lastig bespeelbaar veld was het lastig voetballen en vond de strijd vooral plaats in harde duels en daar ging AGB het beste mee om. Het lukte beide ploegen echter niet om grote kansen te creëren, totdat de eerste de beste mogelijkheid gelijk raak was. Lesley van Dams prikte de bal na een klein kwartier spelen achter doelman Jeremy Vrede: 1-0.

Tien minuten later verdubbelde Omar el Aamrani de voorsprong voor AGB door Vrede voor de tweede maal te passeren. Zeeburgia wist daar aan de andere kant van het veld maar weinig tegenover te zetten. Vlak voor rust zorgde de geheel vrijstaande Fethullah Olgun alsnog voor de aansluitingstreffer: 2-1.

Ook in de tweede helft was er vooral vechtvoetbal te zien en had scheidsrechter Koene zijn handen vol om het duel in goede banen te leiden. De beste kans voor Zeeburgia op de gelijkmaker kwam van de voet van Mike Jalink, maar zijn inzet verdween op de lat. De gasten gingen vervolgens meer risico nemen, maar hadden moeite om kansen te creëren tegen een goed georganiseerd AGB.

De thuisploeg liet zich niet uit de tent lokken en wachtte rustig haar kansen af om er in de omschakeling vervolgens razendsnel uit te komen. El Aamrani kreeg in de 67ste minuut nog een enorme kans om de score verder uit te breiden, maar zag zijn inzet op de paal eindigen.

Verder kwamen beide ploegen niet, waardoor AGB uiteindelijk verdiend drie hele belangrijke punten uit het vuur wist te slepen tot vreugde van Cebar: “Ik ben heel trots op mijn ploeg. We hebben vandaag keihard moeten vechten voor de punten, maar ik ben blij dat dat gelukt is. We hebben de afgelopen jaren natuurlijk hele mooie dingen meegemaakt en dit seizoen gaat het wat lastiger. Dan ben ik heel blij om te zien dat mijn ploeg blijft vechten voor de punten en dat heeft zich vandaag uitbetaald in een mooie zege.”

Zijn collega bij Zeeburgia, Reda Achkari, was na afloop minder tevreden over zijn ploeg. “Ik heb me de longen uit mijn lijf geschreeuwd in de eerste helft. Natuurlijk is het een lastig speelbaar veld, maar dat is geen reden om je afspraken niet na te komen.”

Morgen een uitgebreide samenvatting plus reacties op onze Wedstrijd van de Week.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand, het programma van de zondag eerste klasse A

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt