AGB zet door zege op FC Uitgeest weer grote stap naar handhaving

Zondag eersteklasser AGB heeft de drie punten die het vorige week moest inleveren vanwege het opstellen van de geschorste Arsenio Dihalu meteen weer teruggepakt. De ploeg van Imdat Ilguy sleepte een 3-1 overwinning binnen tegen FC Uitgeest, waardoor ze bijna veilig zijn.

In de eerste helft legden de Amsterdammers al de basis voor de driepunter. Door doelpunten van Bakary Jobe en Erhan Aslan nam AGB een comfortabele 2-0 voorsprong. “In de tweede helft kregen de jongens last van concentratieproblemen en vloeiden de krachten weg. Daarin zag je de omstandigheden (Ramadan, red.) terug in de wedstrijd”, aldus Ilguy. “We kwamen een periode in de problemen en ik heb zelfs spelers moeten wisselen met kramp.”

Dat de thuisploeg het nog lastig kreeg met FC Uitgeest, dat in het achterhoofd al bezig is met de nacompetitie voor promotie, konden ze zichzelf ook aanrekenen. Meerdere kansen op een definitieve genadeklap werden onbenut gelaten. De grootste was voor Jobe. Na een prachtige pass van Hursut Meric was hij niet zorgvuldig genoeg in de afronding. “We hadden allang 3-0 of 4-0 moeten maken. Dan zouden we rustig op de bank kunnen zitten.”

In plaats daarvan vonden de bezoekers via Daan Hamaker de aansluiting. FC Uitgeest moest even later verder met tien man vanwege een rode kaart voor Lester Half, maar dat maakte het er niet makkelijker op voor AGB. Uiteindelijk maakte aanvoerder Hursut Meric aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 te maken. “Gelukkig hebben we met hem iemand die met individuele klasse een wedstrijd kan beslissen”, vervolgde Ilguy. “In de breedte zijn wij kwalitatief veel minder dan de rest. Maar als deze jongens hard voor elkaar willen werken, kunnen wij van iedereen winnen.”

Twee speelronden voor het einde staan de Amsterdammers vier punten boven de nacompetitiestreep. Bij winst op Hillegom volgende week speelt AGB zich definitief veilig. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.