Home / Algemeen / AGB zet laatste kwartier door en wint met 7-1 van FC Weesp

AGB zet laatste kwartier door en wint met 7-1 van FC Weesp

Zondagmiddag kwam FC Weesp op bezoek bij AGB. Op Sportpark Ookmeer is het hoofdveld van AGB vervangen. De grasmat is eruit gehaald en er is een nieuw kunstgrasveld neergelegd en daar werd zondag voor het eerst op gespeeld. Alleen de reclameborden en netten van de ballenvangers moeten nog worden opgehangen. Weesp had midweeks met 3-1 van Loosdrecht verloren. AGB won vorig weekend met 4-1 bij De Kennemers.

In het eerste kwartier van de wedstrijd werd het spelbeeld duidelijk. AGB mocht het spel bepalen en FC Weesp ging proberen vanuit de omschakeling kansen te creëren. In minuut 13 had de thuisploeg op voorsprong kunnen komen, er waren een paar gevaarlijke momenten maar de keeper van Weesp hield zijn doel schoon. Echter was het in minuut 17 wel raak. Een afstandsschot van Ferdi Yalcin dwarrelde binnen. Twee minuten later was het al 2-0. Centrale verdediger Björn Purperhart dribbelde in en lepelde de bal over de Weesper verdediging heen. Marouane Bensabouh ging diep, maar doelman Jip van Wilsum kwam ook zijn doel uit. Beide spelers raakten de bal, waardoor deze voor de voeten kwam van Emre Bilgin. Doordat de doelman uit positie was, kon de aanvaller makkelijk scoren. Van Wilsum verving de eerste doelman van FC Weesp, eigenlijk is hij de doelman van FC Weesp O19.

Wel was AGB slordig in deze fase, de ploeg was niet scherp en daardoor kreeg Weesp ook de mogelijkheid om speldenprikjes uit te delen. Met een half uur op de klok dacht AGB de derde van de middag te maken. Gioney Capello legde af op Bilgin en laatstgenoemde drukte af. Zijn kanonskogel spatte uiteen op de lat. Enkele minuten voor rust maakte Weesp de aansluitingstreffer. Bij een hoekschop kwam AGB-keeper Eric Antwi uit, maar hij kon niet bij de bal. Weesp kreeg de bal, in een woud van benen, uiteindelijk in de goal. Het doelpunt kwam op naam van Milan Geertsma, de bal ging via zijn kuit binnen.

In de tweede helft bleef Weesp het proberen in de omschakeling, maar AGB behield het meeste van het balbezit.  De wedstrijd werd vooral gespeeld op het middenveld tot de zestien van de bezoekers. AGB probeerde met het aanspelen van Hursut Meric en Capello de verdedigen te slechten. Door invaller Arsenio Dihalu werd de bal goed veroverd wanneer Weesp eruit dacht te komen. Hij verplaatste het spel vervolgens ook snel. Vanaf ongeveer het laatste kwartier werd de score rap opgevoerd. Na een goede combinatie wist Bensabouh zijn tweede te scoren. Vervolgens kwam een voorzet van Meric tegen een arm van een verdediger en floot de scheidsrechter voor een penalty. De aanvoerder ging zelf achter de bal staan en schoot binnen. Het werd gauw 5-1, vanaf de linkerkant kwam Capello naar binnen. Hij plaatste zijn bal in de korte hoek, via de binnenkant van de paal werd het een goal. Vlak voor het eind maakte AGB de 6-1. Weesp dacht dat er een overtreding werd gemaakt door Capello, maar de arbiter wuifde het weg. De buitenspeler schoot tegen de lat, de bal was een makkelijke prooi voor invaller Mohamed el Rougui. Terwijl de blessuretijd in was gegaan, liep de ploeg van Imdat Ilguy uit naar 7-1. Bensabouh ging diep en kon afleggen op Kursat Cil, ook deze invaller kon simpel binnen tikken. 

AGB-trainer Ilguy zag gedurende de wedstrijd zijn team twee gezichten tonen. “Ik vond de eerste 25 minuten waardeloos. Er was totaal geen beweging, zowel aan de bal als zonder bal. Daarnaast deden we het verdedigend gewoon niet goed. We kwamen afspraken niet na, maar na 25 minuten werden we opeens wakker. Toen gingen we wel voetballen. De eerste twintig minuten na rust geven we weer vier kansen weg. Dat mag gewoon niet, daar gaan dinsdag op de training over praten. Want we gaven de tegenpartij moed en vertrouwen, voor hetzelfde geld staat het opeens 2-2. Gelukkig maakten we het daarna wel af.”

Maykel Tak, de oefenmeester van FC Weesp, zag zondag zijn team heel anders spelen ten opzichte van vorig seizoen. Toen werd namelijk veelvuldig de bus geparkeerd. “Uiteindelijk vind ik verwijtbaar dat we aan het eind nog zoveel goals weg geven. De uitslag vind ik wel geflatteerd en ook niet nodig. Want deze wedstrijd had ook in 4-2 kunnen eindigen. Al met al, als ik het laatste gedeelte weg denk, dan vind ik dat wij geprobeerd hebben om te voetballen. Dat gaat met vallen en opstaan en vandaag zijn we een paar keer gevallen. Dat is niet erg als we hiervan leren. Volgende week spelen we tegen De Kennemers en dat is wel echt een testcase.”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend