Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax al klaar in de beker na nederlaag bij OSS ’20
Detlef le Grand

Ajax al klaar in de beker na nederlaag bij OSS ’20

Onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos startte het seizoen zaterdag officieel voor Ajax. Zondag Derde Divisionist OSS ’20 was de tegenstander in de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker. Geen makkelijke tegenstander dus, want OSS ’20 stond bij het stopzetten van de competitie een straatlengte voor.

Vanaf de aftrap was duidelijk met welke intenties beide teams begonnen. Ajax liet OSS’20 komen en probeerde de spitsen met snelle uitvallen in stelling te brengen. Na 8 minuten kon deze tactiek al de prullenbak. Timo van Roemburg schoof de bal in de voeten van een tegenstander en Joep van der Velden tikte de 1-0 binnen.

OSS’20 bleef de gevaarlijkste ploeg en doelman Zandwijken van de gasten zag de ene na de andere aanval op zich afkomen. Maar het duurde even voor de Ossenaren het vizier op scherp hadden. Halverwege de eerste helft ontstond ook de eerste mogelijkheid voor Ajax, toen Sercan Yilmaz de bal voor gaf. Stefan Smal kon er echter net niet bij. Vlak hierna kreeg OSS een penalty na hands. Tony de Groot wist Zandwijken echter niet verrassen met een te slap schot. Vlak hierna was het gelijk: een voorzet van Serghino Sanches werd door Stefan Smal resoluut achter keeper Rick vd Leest gewerkt (1-1). Bijna was de blonde spits korte daarna weer succesvol, maar zijn kopbal na een hoekschop ging rakelings over. Vlak voor rust zag scheidsrechter Vos weer hands van een Ajacied in het strafschopgebied. Tim Waterink wist de penalty wel te benutten: 2-1.

Na de pauze kreeg OSS’20 weer enkele kansen, maar het duurde even voordat Tom Pijnenburg voor de 3-1 zorgde. Coach Detlef Le Grand wisselde aanvallend en bracht ondermeer Tristan Buis in het veld. Die gok pakte goed uit en een kwartier voor tijd bracht hij de 3-2 op het scorebord. Het leek dus nog even spannend te worden, maar na slap ingrijpen van de Amsterdamse achterhoede maakte Van der Velden er eenvoudig 4-2 van. Vlak voor het einde werd het ook nog 5-2 via invaller Teije Leenders. Zo is het net al vorig seizoen al snel afgelopen voor Ajax in de beker en kan de blik op de competitie.

Met dank aan Rob van Vliet 

Send this to a friend