Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax bekert verder na lelijke zege op VVOG

Ajax bekert verder na lelijke zege op VVOG

Dat Ajax nog niet goed in zijn vel zit en het voor de ploeg van Yuri Rose dit seizoen nog niet loopt zoals gehoopt, is misschien een understatement. Dinsdagavond volgde tegen competitiegenoot VVOG een volgende test, in de KNVB-beker. Eerder speelde Ajax tegen FC Lisse voor de beker, misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe. Ajax trok die lijn dinsdag door in een druilerig Harderwijk: 0-2.

De paraplu’s waren nog niet uit of ingeklapt of na drie minuten spelen profiteerde Kenneth Misa Danso al van een gigantische communicatiefout achterin bij VVOG. Aanvoerder Tim Muller botste nog net niet tegen en medespeler aan, waarna Kenneth Misa Danso de bal oppikte en doelman Eppink passeerde met en koele schuiver (0-1). Een droomstart voor het naar vorm zoekende Ajax.

Het was bij vlagen gênant om te zien hoe snel beide teams de bal inleverden, bij de tegenstander waarna vervolgens weer op zoek werd gegaan naar de volgende aanval met veelal de zelfde afloop namelijk: balverlies. Beide teams lieten niet hun beste spel zien en de eerste grote kans voor de thuisploeg was er dan ook pas na een halfuur, via Jamie Brunier. De bedoelingen bij beide teams waren goed, maar het onvermogen leek net zo groot. Vlak voor rust veerde het publiek weer even op, nadat Siver Abdulrahman de bal verspeelde aan Rihairo Meulens, schoot laatstgenoemde vervolgens hard op de paal. De rebound was niet besteed aan Bas Wobbes. VVOG werd in de laatste fase voor rust sterker, maar bede dankzij doelman Stephan Veenboer hield Ajax het doel schoon.

Na rust ging VVOG op dezelfde voet verder. Eerst schoot Harrie Kersten een metertje naast en ook Rihairo Meulens werd opnieuw gevaarlijk. Zijn vrije trap ging via de vingertoppen van doelman Veenboer over het doel. Aan de andere kant rondde ook Ajax het niet af. Het spelbeeld veranderde toen VVOG met 10 man kwam te staan. Dat gebeurde na een kleine 70 minuten toen Randy Onuoho na 2 keer geel moest vertrekken. Het was het begin van een kansenregen voor Ajax. Kansen van Misa Danso, De Jonghe en Boudouni verdwenen allemaal in de handen van doelman Eppink of net naast het doel. Pas in de blessuretijd viel dan wel de 0-2, via een fraai schoot van Boudouni in de verre hoek.

Ajax bekert dus verder en treft in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen Westlandia en OFC, dat woensdagavond gespeeld wordt. Ajax speelt dan in ieder geval thuis.

Bron: Marcel Wagenmakers

 Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend