Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax blijft overeind in Harkema

Ajax blijft overeind in Harkema

Kon Ajax na de bekerzege in Harderwijk ook een competitieduel omzetten in een positief resultaat? De opdracht was niet eenvoudig, want Harkemase Boys was de tegenstander. De Friese ploeg bleek vorig jaar een stugge tegenstander, waartegen slechts 1 punt werd behaald.

Al na 5 minuten kwam Ajax goed weg, toen een voorzet van Berwout Beimers pardoes bovenop de lat belandde. Daarna ontstond een wedstrijd waarin beide teams niets voor elkaar onder deden. Na een tijdje ontwikkelde Ajax een overwicht wat betreft balbezit en begon ook het veldspel er beter uit te zien. Dat werd bijna uitbetaald in de 22e minuut, toen een combinatie tussen Ricardo Fransberg en Siver Abdulrahman strandde in het overvolle strafschopgebied. De thuisclub bleef ondertussen loeren op de snelle omschakeling en liet het initiatief over aan de Amsterdammers. Ajax had het echter ook moeilijk om kansen te creëren, al probeerde Ralph Jurka het nog wel met een sierlijke omhaal. De eerste helft werd vooral gekenmerkt door de vele blessures. Al na 30 minuten hadden 3 spelers, waarvan 2 bij Harkema en Abdulrahman aan de kant van Ajax, het veld moeten verlaten. De fletse eerste helft kende wel een hoop strijd en passie, maar weinig grote kansen.

In de tweede helft eigenlijk een vergelijkbaar spelbeeld, al leek het duel te kantelen toen Moiz da Silva in de 66e minuut met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd na een duwfout. Het was voor Harkemase Boys de aanleiding om meer druk te gaan zetten. Zo kwam Ajax onder andere goed weg in de 77e minuut, toen Berwout opnieuw het houtwerk raakte. Ajax kon logischerwijs zijn stempel niet meer drukken in de ondertalsituatie, maar bleef toch zoeken naar kansen. Tot meer dan een afstandsschot kwam Ajax echter niet meer. De klok tikte weg en Harkemase Boys bleef driftig op zoek naar de zege. Een pegel van Berwout Beimers zorgde daar bijna voor, maar met een magnifieke redding hield Stephan Veenboer zijn doel schoon. Zo eindigde het duel in een 0-0, waar Ajax vooraf waarschijnlijk zeker voor getekend zou hebben.

Bron: Marcel Wagenmakers

Foto: OrangePictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend