Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax wint in de competitie niet van Lisse

Ajax wint in de competitie niet van Lisse

Na de nederlaag in Nijkerk was er vorig weekend geen voetbal en zo kreeg de formatie van Yuri Rose en weekje rust. Kon er tegen FC Lisse weer eens gewonnen worden? Het antwoord was nee: na 90 minuten stond er een 1-2 stand in het voordeel van de ploeg uit de Bollenstreek op het scorebord.

In de sterkst mogelijke opstelling betrad Ajax het veld tegen de opponent uit de Bollenstreek, waar eerder dit seizoen met 1-2 gewonnen werd voor de beker. De eerste 15 minuten hadden een open karakter, maar desondanks waren dreigende doelpogingen schaars aan beide kanten. Vreemd was het dus niet dat in de 21e minuut de 0-1 viel uit een rebound. Nadat Tom Noordhoff de paal raakte uit en vrije schop stond Jaap Zwetsloot op de goede plek om vervolgens het klusje te klaren, ondanks dat Glenn van Zoolingen nog op de doellijn stond. Inmiddels had FC Lisse het initiatief duidelijk in handen genomen en met name over de linkerkant had het veel dreiging, waar Amsterdammer Koylu Kubilay en echte handenbinder was voor de Ajax-defensie. Ajax daarentegen moest zijn creativiteit met name hebben van Ilias Boudouni. Dat bewees hij in de 24e minuut, toen zijn voorzet op het hoofd belandde van Moiz da Silva, die een meter naast kopte. Maar voor de rest waren de aanvallen in het vervolg van Ajax meer speldenprikjes dan dat het FC Lisse echt pijn kon doen. En zo bleven de gasten moeiteloos overeind en controleerden ze het duel. Ajax moest in het vervolg lijdzaam toezien dat de geel-blauwen ook niet veel grote kansen kreeg, maar dat het wel misschien wat makkelijker als team over het veld bewoog. Toch was de goal die FC Lisse scoorde in de 42e minuut weer voortkomend uit en dood spel moment. Na een afgeslagen corner belandde de bal op het randje van de 16 meter lijn bij Koylu Kubilay, die de bal met de borst controleerde en daarna binnen knalde voor de 0-2, wat ook de ruststand was.

Na rust probeerde Ajax het over een andere boeg te gooien, met Tristan Buis en Ralph Jurka voor Kenneth Misa Danso en Ilias Boudouni. Het leek erop dat Ajax wat gedrevener te werk ging, maar het kon niet voorkomen dat de eerste serieuze kans in de 58e minuut toch weer voor de bezoekers was. Koylu Kubilay draaide naar binnen en haalde verwoestend uit, maar zijn schot ging via de onderkant van de lat weer terug in het speelveld. Ajax bleef daarna maar volharden in een verzorgde opbouw, die vervolgens nauwelijks iets opleverde. En zo leek Ajax FC Lisse dan wel redelijk geneutraliseerd te hebben, het kon zelf weinig uit richten. 0-2 leek dan ook de eindstand te worden, totdat Mitchell Burgzorg een paar minuten voor tijd uit balans werd gebracht en Ajax een vrije trap kreeg. Specialist Romano de Jonghe krulde vervolgens de bal keurig langs het muurtje voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Ajax kreeg hoop en ging volle bak op de aanval spelen, maar gaf daardoor ook wat meer ruimte weg en zo werd de slotfase nog het amusantste gedeelte van dit duel. Koylu Kubilay had het duel definitief in het slot kunnen gooien ware het niet dat wie anders dan Stephan Veenboer dit voorkwam namens Ajax in de 89e minuut. De Amsterdammers waren zelf dik in blessuretijd nog dicht bij en mogelijke gelijkmaker, nadat Moiz da Silva Serghino Sanches wegstuurde werd hij op het randje van de 16 meter lijn bruut onderuit gelopen. De vrije trap die volgde mocht geen naam hebben.

Volgende week gaat Ajax op bezoek bij Jong Almere, maar eerst wacht woensdag een mooi affiche in de KNVB beker: OFC uit Oostzaan komt op bezoek op De Toekomst.

Bron: Marcel WagenmakersBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend