Ajax droogt Swift af in derby

Het seizoen in de Vierde Divisie begon met twee Amsterdamse derby’s: in de Watergraafsmeer troffen JOS Watergraafsmeer en WV-HEDW elkaar, terwijl op de Toekomst de ontmoeting AjaxSwift op het programma stond. Waar Swift vorig seizoen de nacompetitie voor promotie in mocht, beleefde Ajax een teleurstellend seizoen. De uitslag van de eerste derby dit seizoen was dan ook verrassend te noemen: 7-2.

Al binnen tien minuten stond er een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg op het bord, dankzij twee goals van Abdelmalek El Hasnaoui. Snel daarna dacht Erik Falkenburg iets terug te doen voor Swift, maar zijn goal werd afgevlagd vanwege buitenspel. Het werd een open wedstrijd en Swift liet zich niet van de wijs brengen door de vroege 2-0 achterstand. Maar met ruim een half uur op de klok maakte Jordi Bitter er 3-0 van, na een goede actie van Kenneth Misa Danso. Toch gaf Swift zich ook toen niet gewonnen en via Daan Driever kwamen de bezoekers op 3-1. De eerste inzet van Falkenburg was nog een prooi voor Virgil Deen, maar Driever kon de rebound benutten. Dat was ook de ruststand.

Ook na rust gebeurde er van alles. Zo werd Swift gevaarlijk uit een vrije trap, maar kon Deen de kopbal die daaruit volgde wegwerken. In de counter raakte Bitter de paal. Even later viel de vierde Ajax-goal alsnog. Kevin van Kippersluis schoot via een Swift-been binnen. Weer een paar minuten later zorgde Xamm Flemming voor de 5-1 en was het duel wel gespeeld. Van Kippersluis maakte ook nog de 6-1, voordat Swift weer iets terug kon doen. Sil van Herwijnen dacht de score iets draaglijker te maken door de 6-2 te maken. Maar in de slotfase werd de marge toch weer vijf, toen Renzo Neuhaus een goede aanval afrondde.

Zo is Ajax na een speelronde de verrassende koploper en mag het proberen dat volgende week tegen Alphense Boys zien vast te houden. Swift ontvangt dan Huizen en zal hopen op revanche. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)