Home / Algemeen / Ajax haalt Reda Kharchouch (Quick Boys) terug

Ajax haalt Reda Kharchouch (Quick Boys) terug

Het avontuur van Reda Kharchouch bij derdedivisionist Quick Boys blijft beperkt tot één seizoen. De 22-jarige aanvaller keert komende zomer terug bij zaterdag Hoofdklasser Ajax, waar hij eerder twee jaar speelde.

‘Het zou mooi zijn als ik mijn visitekaartje achter kan laten voor als ik ooit terugkeer bij Ajax’. Met die woorden sloot hij een jaar geleden het interview over zijn vertrek naar Quick Boys af. “De afstand naar Katwijk was toch verder dan ik had verwacht. Ik heb veel uren van mijn werk moeten inleveren om elke keer de training te halen. Telkens moest ik anderhalf uur eerder weg en dat was moeilijk te regelen. Ik heb er nu voor gekozen om dichter bij huis te voetballen en mijn werk weer op te pakken. Dan kan ik in de toekomst altijd een nieuwe poging wagen.”

In Katwijk draaide Kharchouch een goede eerste seizoenshelft en was vijf keer trefzeker in de Derde Divisie zaterdag. Een zware knieblessure eind januari zorgde ervoor dat de kans groot is dat hij zijn laatste wedstrijd voor de club al heeft gespeeld. Toch hoopt Kharchouch, die vorige week een nieuwe aanbieding naast zich neerlegde, in mei nog minuten te kunnen maken.  “Mijn tijd bij Quick Boys is nog niet voorbij.”

Enkele dagen nadat hij de blessure opliep, sprak de aanvaller tijdens de bekerwedstrijd van Ajax tegen VVA/Spartaan, de club waar het voor hem allemaal begon, weer met teammanager Jan Fleijsman. Kharchouch gaf aan open te staan voor een terugkeer te staan, waarna beide partijen twee weken laten een akkoord bereikten.

Zaterdag was hij al aandachtig toeschouwer op De Toekomst bij het gelijkspel van Ajax tegen Staphorst (2-2). Hij sprak daar met Kenneth Misa-Danso en Bilal el Amrani. “Ik hoop dat wij volgend seizoen het trio voorin zullen vormen, dat lijkt mij erg leuk”, zegt Kharchouch, die verwacht dat de Amsterdammers dit seizoen de stap omhoog zal maken. “Ik denk dat Ajax promoveert naar de Derde Divisie, dus dan kan ik op dat niveau blijven spelen.”

Foto’s: Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)