Ajax hervat seizoen met zege bij DOVO

Voor Ajax zaterdag begon de tweede seizoenshelft met een bezoek aan DOVO in Veenendaal. Daar moesten de mannen van Yuri Rose laten zien of het trainingskamp op Gran Canaria zijn vruchten had afgeworpen.

Zowel DOVO als Ajax startte energiek aan de wedstrijd en kreeg mogelijkheden om dreigend te worden. Het waren de Amsterdammers die na een minuut of 10 de eerste mogelijkheid kregen, toen een volley van Mitchell Bormann door doelman Van der Sman naast werd getikt. Ajax had qua veldspel in de eerste vijftien minuten misschien wel de meeste dreiging. Toch kroop DOVO steeds meer uit zijn schulp. Dat resulteerde halverwege de eerste helft in een grote kans voor Kevin Schmidt. Met een diagonaal schot wist hij Ruben Zandwijken echter niet te passeren. Het spel golfde op en neer met kansen aan beide kanten. Het was als eerste raak voor Ajax. Moiz da Silva gaf de bal op rechts goed voor en Koen Blommestijn kwam op snelheid inlopen, waarna hij de 0-1 binnen kopte. Daarmee bewees hij opnieuw dat Rose een goede keuze heeft gemaakt door hem bij de selectie te halen. Daarna vergat Ajax echter om het duel vroeg te beslissen. Blommestijn zag Ricardo Fransberg over het hoofd, die anders de 0-2 had kunnen maken. Maar even later werd het alsnog 0-2, na een prima aanval over meerdere schijven rondde Jake Wolgarten het af. Maar nog voor rust werd het ook 1-2, toen Kai Huisman de bal in het doel krulde.

Na rust drong DOVO steeds meer aan in de jacht op de gelijkmaker. Doordat DOVO de druk opvoerde, ontstond er echter ook meer ruimte voor Ajax. Zo ook in de zestigste minuut, toen Bormann op de lat kopte. Goals vielen aan beide kanten echter lange tijd niet, waardoor het spannend bleef. Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg echter loon naar werken. Kesly den Haag was attent bij een klutsbal en rondde adequaat af: 2-2. Even later had het zomaar 3-2 kunnen staan, maar wist Zandwijken met moeite een kopbal van Quincy Arends uit zijn doel te houden. Bizar genoeg pakte Ajax een minuut later juist weer de leiding. Een diepe bal bereikte Fransberg, die alleen richting het doel mocht en de 2-3 maakte. Er volgde nog een hectische slotfase, maar Ajax hield daarin stond. Over twee weken gaat Ajax op bezoek bij DVS ’33 en mag het proberen richting de subtop van de Derde Divisie te gaan.