Ajax houdt de schade redelijk beperkt tegen Cambuur

Na de 9-0 zeperd tegen Sportlust ’46 moest Ajax meteen weer door. Donderdagavond kwam Eredivisionist Cambuur op bezoek op Sportpark De Toekomst. Onder leiding van interim-trainer Sander Middelbeek wist Ajax de schade beperkt te houden: 0-5.

In het eerste kwart van de wedstrijd gaf Ajax weinig weg en kon het zo nu en dan zelf voor het doel van Cambuur verschijnen, maar gevaarlijk werd het niet echt. Daarna kwam Cambuur met een flinke portie geluk op voorsprong. Krastev stuitte op doelman Ruben Zandwijken, maar via het lichaam van Xamm Flemming verdween de bal uiteindelijk over de doellijn. Daarna volgden er meer kansen voor Cambuur. Zo raakte Uldrikis de paal en werd het even later via Krastev 0-2. Niet veel later viel ook de 0-3, toen Schouten de bal kon binnen lopen.

Daarna kon Ajax even ademhalen en na rust deed Cambuur het ook wat rustiger aan. Er volgde wel nog een eigen goal. Dit keer was Stefan Smal de ongelukkige. Even later werd het na een fraaie combinatie tussen Doodeman en Uldrikis werd het ook nog 0-5. Vlak voor tijd had Anouar Moussa nog een goede kans op een eretreffer, maar hij zag zijn poging net niet in het doel eindigen. Toch kon Ajax tevreden terugkijken op het duel met Cambuur en dat gebeurde dan ook, gezien de groepsfoto’s die na afloop werden gemaakt.

Ook aanvoerder Jip Bartels kon de nederlaag goed relativeren: “Het mocht niet zo zijn, maar we hebben toch een mooie avond gehad. Ik ben gewoon blij dat ik hier mag staan, hier mag voetballen. Ik denk dat Cambuur nog wel een lastigere avond heeft gehad dan ze hadden verwacht, maar uiteindelijk is dit natuurlijk gewoon een terechte uitslag”, zo blikte hij voor de camera’s van ESPN terug.

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)