Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax in eerste oefenduel onderuit tegen Hollandia
Detlef le Grand

Ajax in eerste oefenduel onderuit tegen Hollandia

Zaterdagmiddag stond voor Ajax het eerste duel in lange tijd op het programma. In Hoorn was Hollandia de tegenstander. De kersverse Derde Divisionist won het duel ruimschoots: 5-1.

Al na 12 minuten stond Hollandia met 2-0 voor, dankzij 2 goals van oud-Ajacied Sonny Pronk. Halverwege de eerste helft bracht Anouar Moussa het verschil weer terug naar één. Maar nog voor rust was de marge alweer twee, dit keer dankzij een goal van Sven Deen. Met een 3-1 stand gingen beide ploegen de kleedkamers weer in. Na rust verscheen er een compleet nieuw Ajax op het veld, maar ook dat team kon helaas nog geen potten breken tegen Hollandia. Vlak na rust maakte Bart Spil er 4-1 van en Sven Deen zorgde met de 5-1 voor het slotakkoord.

Komende zaterdag vervolgt Ajax de voorbereiding. Dan staat opnieuw een duel met een Derde Divisionist op het programma, het gaat dan om 14.00 op bezoek bij Hoogland.

Opstelling Ajax eerste helft: Ruben Zandwijken; Kenneth Dames, Bryan Ottenhoff, Yarimo Janzen, Serginho Sanches; Glenn van Zoolingen, Vincenzo Schep, Gianni Rellum; Tristan Buis, Anouar Moussa, Kaj de Jong

Opstelling Ajax tweede helft: Axel Weitz; Stany Dankerlui, Siver Abdulrahman, Giovanny Leibbrand, Lars Middelwijk; Marijn Sterk, Timo van Roemburg, Jack van Moerkerk; Stefan Smal, Genridge Prijor, Sercan Yilmaz

Foto: Rob van Vliet

Send this to a friend