Sander Middelbeek - Foto: Rob van Vliet

Ajax in laatste minuut onderuit bij Ter Leede

Ajax heeft weer geen resultaat weten te boeken in een uitwedstrijd. Op bezoek bij Ter Leede eindigde het duel in 2-1, de winnende goal van Ter Leede viel in de slotminuut.

Het waren nog wel de Amsterdammers die na een klein kwartier op voorsprong kwamen. Nadat Tristan Buis werd aangetikt in het strafschopgebied, mocht Carlos Opoku vanaf elf meter aanleggen en schoot de 0-1 binnen. Na ongeveer een half uur spelen kwam de thuisploeg echter weer op gelijke hoogte via Mike van den Steenhoven, voormalig speler van AFC zaterdag. Echte kansen waren er nauwelijks, dus 1-1 was ook de logische ruststand.

Ook na rust was het duel geen spektakel. Ter Leede hoopte nog op een penalty na vermeend hands, maar die werd niet gegeven. Buis kreeg tien minuten voor tijd nog een kans, maar zijn poging werd door Mark de Vries uit de bovenhoek getikt. Toen iedereen dacht dat het 1-1 zou worden, viel de beslissing dan toch nog. In de laatste minuut was het Melvin van Stijn die Ter Leede de zege bezorgde door de bal van afstand achter Ruben Zandwijken te schieten. Een flinke domper voor Ajax, dat zou blijft hangen in de onderste regionen. Gelukkig krijgen de Amsterdammers sneller weer de kans om zich te revancheren. Er staat een midweekse speelronde op het programma in de Derde Divisie, waarbij Ajax dinsdagavond nummer 3 Sportlust ’46 ontvangt.

Archieffoto: Rob van Vliet