Foto Richard Maertens | Bilal el Amrani gaat met zijn nieuwe club ASWH op bezoek bij Ajax

Ajax laat Bilal el Amrani naar ASWH vertrekken

Ondanks een mondeling akkoord over een langer verblijf, vertrekt Bilal el Amrani na dit seizoen bij zaterdag Hoofdklasser Ajax. De 27-jarige spits maakt een stap omhoog en gaat naar ASWH, een derdedivisionist uit Hendrik-Ido-Ambacht.

El Amrani erkent dat zijn nieuwe club niet om de hoek ligt, maar zo’n kans wil hij met beide handen aangrijpen. Net als dat hij twee jaar geleden Ajax verkoos boven promotie naar de Derde Divisie met ODIN’59. “Als Amsterdammer kon ik die kans niet laten lopen. Ik heb hier twee fantastische jaren gehad en nu kan ik een stap omhoog maken. Bij Ajax mis ik de ambiance een beetje, dat het elke thuiswedstrijd afgeladen vol is met toeschouwers. Bij ASWH is die er wel. Daar kijk ik naar uit. Bovendien is alles goed geregeld met de club.”

Tijdens een oefenwedstrijd begin maart tegen ASWH (3-1 voor Ajax) maakte El Amrani, dit seizoen goed voor tien competitietreffers, met een doelpunt en een assist zoveel indruk dat hij op de radar van de derdedivisionist belandde. Vervolgens sprak hij uitgebreid met de technische commissie en trainer Cesco Agterberg. “Ik wilde weten wat hij van plan is met mij. Hij ziet mij als een soort 9,5: een valse spits. Dat vind ik zelf ook een fijne rol en dan kan ik lekker zwerven tussen de linies.”

De aanvaller had onlangs toegezegd voor een derde jaar bij Ajax te gaan. Totdat dit op zijn pad kwam. “Ik heb Ajax altijd op de hoogte gehouden van de interesse van andere clubs. ASWH heeft een plan waar ik graag onderdeel van wil uitmaken. Dat weet Jan Fleijsman (teammanager, red.) ook. Het was geen makkelijke beslissing. Jan snapt het en wenst mij alle geluk.” Fleijsman bevestigt dat. “Wij willen hem niet in de weg liggen voor deze kans. Dat is ook bij Reda Kharchouch (hij zou van Quick Boys overkomen, maar gaat ondanks een akkoord naar OFC) zo gegaan.”

Voordat El Amrani richting Zuid-Holland vertrekt, wil hij zijn periode bij de nummer drie van de Hoofdklasse B goed afsluiten. Het liefst met een prijs: promotie naar de Derde Divisie of het winnen van de districtsbeker. “Ik hoop dat we in de laatste weken nog hoge ogen kunnen gooien. Het zou mooi zijn om met een prijs afscheid te kunnen nemen.”

Foto’s Richard Maertens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)