Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax onderuit bij koploper Sparta Nijkerk

Ajax onderuit bij koploper Sparta Nijkerk

Zaterdagmiddag trad Ajax op de Ebbenhorst aan tegen Sparta Nijkerk. De promovendus is de verrassende koploper in de Derde Divisie zaterdag.

Ajax zag afgelopen week sterkhouders Romano de Jonghe en Mitchel Bormann wegvallen en moest dus improviseren. Moiz da Silva keerde terug van een schorsing en was dus wel weer inzetbaar. De Amsterdamse formatie begon uitstekend. Al bij de eerste goede aanval was het raak. Da Silva gaf de bal scherp voor en Kenneth Misa Danso was net iets eerder bij de bal dan de Spartaanse defensie. Zo stond Ajax al na 3 minuten op voorsprong. Maar Ajax wankelde en direct vanaf de aftrap was Sparta dicht bij de 1-1, maar Frank Heus vond doelman Stephan Veenboer op zijn pad.

Ajax bleef wel het initiatief houden en had bijna opnieuw succes, toen Ilias Boudouni rakelings over schoot. Sparta Nijkerk zette echter wel steeds meer druk en de gelijkmaker viel halverwege de eerste helft dan ook niet geheel onverwacht. Gilbrano Plet was attent toen de bal voor zijn voeten terecht kwam. Tot de rust waren beide ploegen daarna aan elkaar gewaagd. Het leek 1-1 te blijven, maar in de omschakeling kon Sparta Nijkerk nog op voorsprong komen. Een van richting veranderd schot was voor Veenboer onhoudbaar.: 2-1.

Na rust sloeg Ajax terug terug en wist het op 2-2 te komen. Boudouni stuurde Ricardo Fransberg diep met een weergaloze pass. Fransberg kon alleen op doelman Coutinho af en passeerde deze fraai. Ajax leek goed in zijn ritme te komen, maar een kwartier voor tijd was het toch de thuisploeg die opnieuw op voorsprong kwam. Een schot van Donny van der Wal in de verre hoek was raak. De Amsterdammers waren de tegengoal nog niet te boven, of het was ook al 4-2. Balverlies van Serghinio Sanches leidde de 4-2 van Frank Heus in.

Volgende week wordt er niet gevoetbald in de Derde Divisie en dat biedt Ajax de mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten, in aanloop naar een belangrijke week. Ook het vervolg van de beker staat namelijk binnenkort op het programma. Ajax ontvangt op 30 oktober OFC op De Toekomst.

Bron: Marcel WagenmakersBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend