Detlef le Grand
Le Grand langer bij sc Buitenveldert

Ajax plaatst zich voor KNVB-beker na knappe zege op VVSB

Ajax zaterdag heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker, na een 4-1 zege op VVSB. Alle goals vielen in de tweede helft.

De bezoekers uit Noordwijkerhout begonnen sterker aan het duel en kregen de eerste kansjes van de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Ruben Zandwijken. Na een kwartier kwam Ajax voor het eerst voor het vijandelijke goal met Anouar Moussa. Doelman Rick van der Mast was gezien, maar Nicky Eekhout kon de bal opruimen. Na ongeveer een half uur kwam Ajax, dat met een jonge onervaren ploeg speelde, wat beter in de wedstrijd. Tot grote kansen leidde dat echter niet en zo stond het nog 0-0 bij rust.

Ajax begon de tweede helft sterk en Tristan Buis deed de eerste serieuze poging op doel, maar die was nog een prooi voor Van der Mast. Een paar minuten later kwam wel de 1-0 op het scorebord. De inzet van Moussa spatte uiteen op de kruising, maar de rebound was voor Michel van Aggele. VVSB kreeg niet lang daarna een 100% kans op de gelijkmaker, maar van heel dichtbij kreeg Matthieu van den Assem de bal niet in het doel. Meteen daarna deelde Ajax een dreun uit en kwam het op 2-0. Of Moussa de doelpuntenmaker was, of dat Peet van der Slot de bal in eigen doel werkte, was niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook stond het 2-0, maar niet voor lang. Een minuut later was het ook al 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. Dit keer was wel duidelijk dat Moussa de doelpuntenmaker was, hij schoot de bal in de korte hoek.

Er waren nog ongeveer 20 minuten te gaan en VVSB probeerde het nog wel. Zo schoot Bert Steltenpool van dichtbij naast. Een paar minuten voor tijd viel via Jayson Halman de 3-1 alsnog, maar dat was al te laat. In blessuretijd maakte Kaj de Jong er voor Ajax nog 4-1 van.

Een knappe prestatie van de ploeg van Detlef le Grand, die bij lange na niet op volle sterkte was. Het is nu afwachten wie Ajax treft in de eerste ronde van de KNVB-beker. Daarin stromen ook de BVO’s in, met uitzondering van de ploegen die Europees voetbal spelen.

Ajax zaterdag vervolgt komende zaterdag in ieder geval eerst de competitie met een bezoek aan Barendrecht. Een week later treft het opnieuw VVSB.

Archieffoto: Rob van Vliet