Ajax raakt Inessa Kaagman kwijt aan Everton

Inessa Kaagman vervolgt haar loopbaan in Engeland. De 22-jarige middenveldster is sinds de start van de Ajax Vrouwen een vast gezicht bij de Amsterdammers. Na vijf seizoenen vertrekt zij naar het Engelse Everton. Marthe Munsterman, die jaren voor FC Twente speelde, bewandelt de omgekeerde weg.

“Ik vind het echt rot, maar je moet de stap een keer maken”, vertelt Kaagman op de website van Ajax. “Ik zal hooguit vier of vijf jaar in het buitenland kunnen voetballen. Dat is niet heel lang. Daarvoor was de timing nu het beste. Ik heb met de trainer gesproken en dat voelde hartstikke goed. Hoe hij mij in het team wil gebruiken is een beetje hetzelfde als hier bij Ajax. Dat is prettig voor me. Daarnaast is de Engelse competitie heel sterk en aansprekend. Ik denk dat ik het gewoon een keer moet proberen.”

Kaagman, in 2015 verkozen tot Talent van het Jaar, groeide dit seizoen uit tot één van de sterkhouders van Ajax. Bij Everton treft zij met Siri Worm een landgenote. Eerder op de dag werd bekend dat Marthe Munsterman vanuit Liverpool naar Amsterdam komt. De 25-jarige middenveldster kwam in Engeland weinig aan spelen toe. Daarvoor speelde zij jarenlang bij FC Twente. Munsterman is na Vanity Lewerissa (PSV) de tweede aanwinst voor volgend seizoen.

Naast Kaagman vertrekken ook Davina Philtjens (Fiorentina, Italië), Sisca Folkertsma (FC Twente) en Merel van Dongen uit Amsterdam. “Mijn doel is om ook in het buitenland succes te hebben”, zegt Van Dongen. “Als ik later terugkijk op mijn carrière wil ik kunnen zeggen dat ik alle kansen heb gepakt die voorbij zijn gekomen.” De verdedigster heeft nog geen nieuwe club gevonden.

Foto: Erik de Weerd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)