Ajax moet bij start voorbereiding zijn meerdere erkennen in AFC

Ook voor de Ajax amateurs is de voorbereiding inmiddels begonnen. Zaterdag was AFC op de Toekomst de eerste tegenstander. De tweede divisionist was te sterk voor Ajax: 1-3.

Ajax begon scherp aan de wedstrijd en kreeg al in de eerste minuut één op één kans, maar de AFC-doelman weerde de bal met de voet af. Even later redde Patrick Zonneveld opnieuw goed. De rebound kwam nog op de kruising terecht. Met pas 10 minuten op de klok viel de volgende kans al te noteren, dit keer voor AFC. Tiemen van Hezel dacht op aangeven van Fouad Belarbi te scoren, maar hij stond buitenspel. Halverwege de eerste helft nam AFC de regie over en was het Raily Ignacio die weer van zich liet spreken.

Ook na rust hield AFC het overwicht en dat leidde al snel tot een verdubbeling van de score. AFC koos voor een korte corner, die vervolgens door Milan Hoek fraai in de verre hoek. Daarna volgden kansen op meer. Fouad Belarbi tekende voor de 3-0 en Ignacio maakte zijn tweede van de avond, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Ook Matthijs Jesse was dicht bij een goal, maar zag zijn lob net naast gaan.

Ajax deed ook nog een duit in het zakje en maakte na driekwart wedstrijd de 1-3, Kenneth Misa Danso was de doelpuntenmaker. Al met al ook voor Ajax dus zeker geen onaardige start van de voorbereiding tegen de kampioen van de Tweede Divisie. Ajax vervolgt de voorbereiding op het Veluwade Toernooi, AFC doet dat op het Gerrit van Hooff memorial toernooi.