Home / Algemeen / Ajax verrast met aantrekken oud-profs Mitchell Burgzorg en Chavez Uitenwerf

Ajax verrast met aantrekken oud-profs Mitchell Burgzorg en Chavez Uitenwerf

Op de valreep heeft Ajax nog kunnen anticiperen op het plotselinge vertrek van Chima Bosman (Quick Boys). De zaterdag Hoofdklasser voegde enkele uren voor het sluiten van de transferdeadline Mitchell Burgzorg en Chavez Uitenwerf aan de selectie toe. Allebei zijn ze een bekende van de nieuwe trainer Yuri Rose.

Burgzorg trainde het afgelopen half jaar mee bij derdedivisionist OFC. De laatste club van de 30-jarige vleugelverdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, was in het seizoen 2015/16 Almere City FC. Burgzorg doorliep de jeugdopleiding van Ajax, kwam vervolgens uit voor Haarlem, NEC en Almere City voordat hij in 2012 voor een avontuur in Bulgarije koos. De geboren Zaandammer won met Ludogorets twee keer de Supercup en speelde ook een seizoen voor Slavia Slofia. Daarna keerde hij terug in Almere, waar hij tot negentien wedstrijden in de Jupiler League kwam. Sinds 2016 zat Burgzorg zonder club.

“Ik had eigenlijk gedacht dat hij bij OFC zou aansluiten”, zegt Rose. Toen bleek dat het niet zo zou zijn – met Deniz Aslan haalden de Oostzaners een andere oud-prof binnen om de verdediging mee te versterken – zocht de voormalig oefenmeester van OFC contact met Burgzorg. “Ik denk dat we met hem een fantastische speler hebben binnengehaald.”

Uit Oostzaan neemt Rose ook Chavez Uitenwerf mee. De 24-jarige verdediger speelde in de jeugd van AZ en kwam ook één jaar voor Almere City uit. Dit seizoen kwam hij amper in actie namens OFC. “Hij is veel geblesseerd geweest. Chavez wil heel graag fit worden en een jaar knallen. Als hij helemaal fit is, kan hij zeker van meerwaarde zijn voor ons.”

Met het aantrekken van Burgzorg en Uitenwerf komt het aantal versterkingen uit op zeven. Op welk niveau de Amsterdammers volgend seizoen acteren is nog niet duidelijk, omdat zij zaterdag (morgen) tegen Capelle een laatste kans krijgen om te promoveren naar de Derde Divisie.

Foto: Orange Pictures | Mitchell Burgzorg

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)