Ajax versterkt zich met Ricardo van Rhijn en Fabian Sporkslede

Kampioen Ajax, in het nieuwe voetbalseizoen uitkomend in de Derde divisie, heeft twee oud-spelers aan zich weten te binden. Ricardo van Rhijn komt over vanuit Lisse, waar hij afgelopen seizoen in de Betnation (tweede) divisie uitkwam voor de plaatselijke FC. Fabian Sporkslede zat afgelopen seizoen zonder club en had de schoenen in principe aan de wilgen gehangen.

Anfield Road

Ricardo Van Rhijn is een Ajacied pur sang. Vanaf de B-jeugd (O17) werd hij in de opleiding opgenomen, stootte door naar de A1 en kreeg een drie jarige overeenkomst. Van Rhijn speelde bijna 200 wedstrijden in het betaalde voetbal in Nederland en scoorde negen keer. Verder speelde Van Rhijn in België en Duitsland. Hij kwam acht keer uit voor het grote Oranje en negen keer voor Jong Oranje. Recent speelde Van Rhijn met de Ajax Legends op het magische Anfield Road. Hij mocht aantreden tegen een sterrenteam van Liverpool, onder leiding van de terminaal zieke Sven-Göran Eriksson.

Champions-League wedstrijd tegen Real Madrid

Fabian Sporkslede maakte in het voorjaar van 2024 bekend dat hij stopt met voetballen. Geboren in Amstelveen en als voetballer gestart bij NFC kwam de verdediger via AFC en AZ in de opleiding van Ajax terecht. Op zijn vijftiende kon Sporkslede (inmiddels 30) naar Chelsea, zo liet hij in een interview bij ESPN weten. De middenvelder, international van Suriname, zat sinds vorig jaar zomer zonder club. Vanaf 2021 speelde hij in Georgië en Israël. In Nederland kwam Sporkslede uit voor (Jong)-Ajax, Willem II, NAC Breda en RKC Waalwijk. Sporkslede maakte zijn Champions League-debuut voor Ajax. Op 3 oktober 2012 viel hij voor Christian Poulsen in tijdens de Champions-League wedstrijd tegen Real Madrid.

De selectie van trainer-coach Sander Middelbeek krijgt zo langzamerhand gestalte. De startdata van de nieuwe competities voor de tweede- en derde divisie is in het weekeinde van zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2024.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)