Ajax weet eindelijk weer eens te winnen

Woensdagavond vocht Ajax 120 minuten tegen OFC en ging het uiteindelijk na penalty’s ten onder. Zaterdag moest het er alweer staan, een uitwedstrijd bij Jong Almere City stond op het programma.

Vanaf de openingsfase stond Ajax behoorlijk onder druk in Almere, waar de thuisploeg het initiatief nam. Omdat het spel van Almere echter onnauwkeurig was, kon Ajax zonder al te veel moeite overeind blijven. Ajax moest zijn draai nog vinden en kwam pas na ongeveer een halfuur echt aan aanvallen toe. Kenneth Misa Danso stelde Romano de Jonghe in staat om uit te halen, maar doelman Keller stond paraat. Daarna begon Ajax wat beter te voetballen, maar juist toen viel de goal voor Jong Almere City. Meghon Valpoort kopte hard binnen op aangeven van Samuel Brobbey. Een paar minuten later was de thuisploeg dicht bij de 2-0, maar Stephan Veenboer tikte een subtiel lobje van Kenneth Aninkora goed over het doel. Op slag van rust een opsteker voor Ajax: uit een corner van Ilias Boudouni maakte Misa Danso de 1-1.

Ajax kwam beter uit de kleedkamer en kwam al snel na rust op voorsprong. Misa Danso zette de aanval op en bereikte Mitchell Bormann, die stoomde op richting Keller en passeerde de doelman. Ajax had de zaken in de tweede helft een stuk beter op orde, maar zag halverwege de tweede helft Almere bijna weer op gelijke hoogte komen. Aninkora dacht Veenboer al voorbij te zijn, maar de doelman kon nog net op tijd ingrijpen. Omdat de marge slechts één goal was, bleef het tot het einde spannend. Pas vlak voor tijd gooide Ajax het duel op slot. Een verre trap van Veenboer kwam bij Misa Danso terecht, die door de verdediging heen ging en Keller nogmaals passeerde.

Zo wist Ajax voor het eerst sinds 14 september weer eens te winnen in de competitie. Het bezet nu de 15e plaats in de Derde Divisie Zaterdag en treft volgende week hekkensluiter ONS.

Bron: Marcel Wagenmakers