Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax kroont zich tot winnaar van het Veluwade toernooi

Ajax kroont zich tot winnaar van het Veluwade toernooi

Woensdag begon voor Ajax zaterdag het Veluwade toernooi met een 3-1 zege op NSC Nijkerk. Zaterdag stond het tweede duel op het programma, waarin competitiegenoot VVOG de tegenstander was. Ook voor VVOG was Ajax te sterk: 2-0.

Ook op de Veluwe waaide het zaterdag hard en dat was niet bevorderlijk voor de wedstrijd. Het zorgde voor een rommelige wedstrijd, waarin pas rond de twintigste minuut de eerste kans ontstond. Die was voor VVOG, dat op voorsprong dacht te komen toen Wobbes alleen voor de keeper werd gezet. Hij werd echter teruggefloten vanwege buitenspel, bovendien belandde zijn onze top de paal. Vlak daarna was het Ajax dat juist op voorsprong kwam, dankzij een penalty na een handsbal. Kenneth Misa Danso faalde niet vanaf de stip. Even later dacht VVOG weer te kunnen scoren, maar werd het opnieuw teruggefloten vanwege buitenspel. Voor rust volgde nog een grote kans voor de ploeg uit Harderwijk, maar de voet van de Ajax-doelman voorkwam een doelpunt.

Na rust had Ajax de wind mee en dat leek de ploeg goed te doen. Ajax was meerdere malen gevaarlijk in de omschakeling en VVOG liep een aantal gele kaarten op om de Amsterdammers af te stoppen. Dat lukte een tijdje, maar Ajax wist toch de 2-0 te maken. Mitchel Bormann kon opstomen en het uiteindelijk ook zelf fraai afronden met een stiftje. Kansen op 3-0 waren er ook nog, maar die viel niet meer. Dankzij twee overwinningen kroonde Ajax zich tot winnaar van het Veluwade toernooi.

Vanaf volgende week beginnen voor Ajax de officiële duels. Het gaat zaterdag 17 augustus op bezoek bij FC Lisse

Send this to a friend