Ajax wint dit keer wel in Zeeland

Ajax zaterdag moest voor het tweede opeenvolgende weekend afreizen naar Zeeland. Vorige week werd tegen Hoek een 6-1 nederlaag geleden. Dit weekend moest Ajax op bezoek bij vv Goes en werd er wel gewonnen: 0-1.

Het eerste gevaar kwam van Zeeuwse zijde, maar de uiteindelijke doelpoging ging ruimschoots over. Snel daarna werd ook Ajax gevaarlijk. Het kon de bal overnemen na balverlies bij Goes en kwak er vervolgens snel uit. Het daarop volgende schot werd door de keeper met moeite naast getikt. Goes kwam nog twee keer goed weg. Opnieuw een redding dan de doelman en een van de lijn gehaalde bal hielden de thuisploeg overeind. Vlak voor rust kwam ook Ajax goed weg, nadat een vrije trap van Goes via de binnenkant van de paal niet in het doel, maar weer in het veld belandde.

Vlak na rust was het wel raak voor Goes, maar Steve Schalkwijk werd teruggefloten vanwege hands. Tien minuten voor tijd kwam er toch nog een goal op het scorebord, van Ajax. Mitchel Bormann kopte een vrije trap van Kenneth Misa-Danso binnen en maakte daarmee de enige goal van de middag.

Het was de eerste competitiezege van Ajax, dat zich opmaakt voor een drukke week. Zaterdag komt Barendrecht op bezoek, waarna midweeks een bezoek wordt gebracht aan VVOG. De zaterdag daarna wacht een uitduel bij Harkemase Boys.