Home / Derde Divisie zaterdag / Ajax Zaterdag pikt ervaren Carlos Opoku op bij Rijnsburgse Boys

Ajax Zaterdag pikt ervaren Carlos Opoku op bij Rijnsburgse Boys

Carlos Opoku speelt komend seizoen in de clubkleuren van Ajax Zaterdag. De centrale verdediger komt over van tweededivisionist Rijnsburgse Boys, waarbij hij sinds de zomer van 2017 onderdeel was van de spelersselectie.

De voetballer liet in december aan zijn club blijken dat hij graag wilde vertrekken, terwijl de vereniging eveneens niet onwelwillend tegenover een beëindiging van de samenwerking stond. Hoofdtrainer Henk Wisman liet hem minder spelen en dat zag Opoku niet snel veranderen. “Het is het goed recht van de trainer om voor een andere speler te kiezen. Door corona kon ik het echter niet meer omdraaien, waardoor het me beter leek om verder te zoeken.” Begin dit jaar meldden zich verschillende geïnteresseerde clubs aan die Opoku graag wilden inlijven. “Dat ging van de Derde Divisie tot de tweede klasse. Daarom was het voor mij zaak om de clubs naast elkaar te leggen en na te denken over wat ik wilde. Niets ten nadele van clubs uit lagere klassen, maar bij mij kriebelde het om zo hoog mogelijk te blijven spelen.” Dat Virgil Deen, een vriend van Opoku, bij Ajax Zaterdag tekende, gaf hem een extra reden om voor de club te kiezen. “Ook had ik met de mensen in de club een uitstekende klik, waardoor de beslissing niet moeilijk was.”

De 35-jarige Opoku denkt voorlopig nog niet aan stoppen en verwacht daarom veel van zijn avontuur in Amsterdam. “Ik moet achterin voor ervaring, rust en stabiliteit zorgen in het spel. Ook aan de jongens voor me moet ik de nodige leiding geven.” Ajax Zaterdag beschikt komend seizoen eveneens over Eyong Enoh, die tussen 2008 en 2014 voor Ajax 1 uitkwam. Opoku kijkt uit naar die samenwerking. “Het is heerlijk om als verdediger zo een jongen voor je te hebben. Hij heeft in zijn leven al voldoende ervaring opgedaan en kan ons helpen om een nog hoger niveau te bereiken.” De geboren Ghanees verwacht langer dan een seizoen bij de club te blijven. “Natuurlijk moet ik fit blijven en mijn thuissituatie het toelaten, maar ik ben zeker van plan om voorlopig te blijven spelen. Hopelijk gaan we volgend seizoen een mooi jaar in met het team.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)