Ajax Zaterdag raakt Ricardo Fransberg kwijt aan Sparta Nijkerk

Ajax Zaterdag neemt na het seizoen afscheid van Ricardo Fransberg. De pijlsnelle aanvaller ruilt de club na vijf seizoenen in voor competitiegenoot Sparta Nijkerk, dat dit seizoen wederom meestrijdt voor promotie naar de Tweede Divisie.

De 23-jarige Fransberg leerde de afgelopen jaren veel in Amsterdam, maar heeft het gevoel toe te zijn aan een stap omhoog. “Gekeken naar mijn ontwikkeling leek het me het beste om deze overstap te maken”, vertelt hij. “Bij Ajax heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik naar de Tweede Divisie óf de top van de Derde Divisie wilde. Als het plaatje zou kloppen, wilde ik graag de uitdaging aangaan. Ik was dan ook direct enthousiast toen Sparta Nijkerk op de stoep stond. Afgelopen seizoen stond de club tot aan de coronastop bovenaan en leek het te promoveren. Die ambitie blijft ook komend seizoen aanwezig.” Fransberg had een goed gesprek met zijn nieuwe club. “Daarin bleek wel dat het goed zat. Vervolgens begreep Ajax ook dat ik de stap wilde maken. Het is mooi dat ik bij Sparta Nijkerk bovenin kan meedoen, waardoor ik meer aan het aanvallen toekom. Zo kom ik beter in mijn kracht te spelen.”

Fransberg is de vervanger van Maurits de Baar, die de club verlaat. Het betekent echter niet dat de huidige aanvaller van Ajax Zaterdag zeker weet dat hij een basisplaats krijgt. “De club vertelde mij over de sterke selectie waarover het beschikt. Vrijwel iedereen heeft bijgetekend, waardoor de concurrentie groot is. Daarom is mijn basisplaats niet gegarandeerd, maar ik krijg zeker kansen om mezelf in de ploeg te vechten. Of dat als spits, linksbuiten óf aanvallende middenvelder is, moet de tijd uitwijzen. Maar het bestuur en de trainer zien mij absoluut als aanvulling op de huidige spelersgroep.” Zélf vindt Fransberg de concurrentie niet meer dan logisch. “Elke topploeg heeft veel concurrentie, anders kan je niet bovenin meedraaien. Bij Ajax ben ik ook niets anders gewend: dat hoort erbij.” Door de coronacrisis kan het zijn dat Fransberg inmiddels zijn laatste wedstrijd voor Ajax achter de rug heeft. “Daar heb ik toevallig ook over nagedacht. Maar hopelijk voetballen we alsnog een paar maanden en kunnen we voor een mooi afscheid zorgen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Dini Spil

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)