Ajax Zaterdag strikt SDC Putten-aanvaller Michel van Aggele

Ajax Zaterdag voegt volgend seizoen een aanvallende versterking toe aan zijn spelersselectie. Michel van Aggele komt deze zomer over van Hoofdklasser SDC Putten, waar hij bezig was aan zijn eerste seizoen.

Van Aggele had weinig twijfel toen Ajax Zaterdag langskwam. De 21-jarige buitenspeler is ambitieus en wil daarom zo hoog mogelijk voetballen. “Ik weet natuurlijk niet hoe vaak nog zo’n kans voorbij komt, waardoor ik besloot te vertrekken”, vertelt van Aggele, die eerder zijn jawoord gaf aan Putten. “In mijn contract stond echter een clausule dat ik mocht vertrekken als Ajax Zaterdag zou langskomen. Wat dat betreft stond het me vrij om die kant op te gaan.” De aanvaller maakte slechts één seizoen deel uit van Putten. “Ergens ben ik van mening dat ik eerst tien tot vijftien doelpunten in de Hoofdklasse moet binnenschieten om verder te kijken. Aan de andere kant kan ik bij Ajax Zaterdag toegroeien naar een hoger niveau en sta ik vaker op het trainingsveld. Ik denk dat de overstap naar Amsterdam van mij een betere en completere voetballer maakt.”

Daarnaast is het perspectief bij Ajax Zaterdag gunstig. De concurrentiestrijd op zijn positie ligt de komende maanden open, waardoor hij kansen heeft op een basisplaats. “Met Berkum (zijn club vóór Putten, red.) speelde ik wedstrijden tegen Staphorst en Excelsior ’31. Toen kwam ik prima voor de dag. Daardoor heb ik het gevoel dat ik de Derde Divisie aan kan.” De voetballer hoopt komend seizoen op veel speelminuten en basisplaatsen. Bovendien wil hij zijn rendement verder omhoog brengen. “Natuurlijk is het een jongensdroom om profvoetballer te worden. Die ambitie heb ik, maar ik moet ook realistisch zijn naar mezelf. Het zou mooi zijn als ik de top van het amateurvoetbal bereik, bijvoorbeeld hoog in de Tweede Divisie. Maar eerst moet ik het goed doen bij Ajax Zaterdag en mezelf verder ontwikkelen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)