Ajax ziet Deen al vroeg uitvallen en gaat onderuit tegen Staphorst

Ajax wist dit seizoen in thuiswedstrijden tot nu toe 9 punten uit 4 wedstrijden te halen, een mooi resultaat dus. Tegen Staphorst zat een resultaat er echter niet in en werd er met 0-3 verloren.

Ajax startte tegen Staphorst nog goed met een kansje voor Timo van Roemburg, maar het was duidelijk dat Staphorst ook niet voor niets naar Amsterdam was gekomen. Zo eindigde een schot van Mike Reuvers op de lat. Ajax was dus gewaarschuwd, maar kreeg na een klein kwartier een domper te verwerken toen doelman Virgil Deen met een knieblessure uitviel. Ruben Zandwijken verving hem en kon niet voorkomen dat het na een klein half uur 0-1 werd. Na een afgemeten voorzet van Jurian van den Brink hoefde Daimen Schra de bal alleen maar binnen te lopen. Staphorst hield Ajax onder druk en maakte er via Reuvers ook vlot 0-2 van. Voor rust werd het ook nog 0-3. Opnieuw was het Reuvers die scoorde, dit keer op aangeven van Schra. Aanvallend wist Ajax daar weinig tegenover te zetten.

Na de thee greep Detlef le Grand in en bracht Stefan Smal en Kan de Jong voor Anouar Moussa en Michel van Aggele. Met nieuw aanvallend elan liet Ajax iets meer zien. De Jong was een paar keer dichtbij de 1-3. Maar de krachten vloeiden snel weg bij Ajax en het moest in de slotfase verder met 10 man toen de wissels op waren en Yarimo Janzen geblesseerd uitviel. Ajax had nog recht gehad op een penalty toen een inzet van De Jong een Staphorster hand raakte, maar de scheidsrechter wuifde het weg.

Zo stond Ajax met lege handen na 90 minuten en zat er zelfs geen eretreffer in. Scoren gaat sowieso moeizaam dit seizoen, in 9 duels werden er pas 9 goals gemaakt. Alleen nummer 17 DOVO maakte minder goals. Volgende week staat er een inhaalweekend gepland, maar Ajax speelt alvast een wedstrijd vooruit. Het treft dan nummer 3 Sportlust ’46. Vervolgens staat op donderdag 28 oktober het KNVB-bekerduel met sc Cambuur op het programma.

Tekst: Marcel Wagenmakers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)