Home / Algemeen / Aklalouch (Blauw-Wit Beursbengels): “Als ik er 7 scoor, hadden het er 11 moeten zijn”

Aklalouch (Blauw-Wit Beursbengels): “Als ik er 7 scoor, hadden het er 11 moeten zijn”

Het gaat een beetje te ver om het ‘een achtbaan van emoties’ te noemen, maar Hicham Aklalouch heeft de afgelopen weken zowel positieve als negatieve dingen meegemaakt. Het ging binnen een week van zeven doelpunten in een wedstrijd tot een onnodig gelijkspel in de promotiestrijd.

Aklalouch, die afgelopen zomer de overstap naar de club op Sportpark Sloten maakte, is enorm goed begonnen bij zijn nieuwe club. De aanvaller zag zichzelf van bankzitter naar clubtopscorer transformeren en dus is hij enthousiast over de start. “Ik begon als wisselspeler en ik scoorde steeds toen ik inviel. Nadat ik in de basis kwam, ben ik daar niet mee gestopt en heb ik die lijn doorgetrokken. Inmiddels sta ik op negentien doelpunten, dus dat gaat uitstekend.”

Bijna de helft van dit doelpuntenaantal scoorde Aklalouch vorige week tegen S.V. Kadoelen (9-2). Oorspronkelijk begon Aklalouch als vleugelspeler, maar uiteindelijk kwam hij in de spits terecht. Hier scoort hij aan de lopende band, maar zelf vindt hij dat dit aantal nog hoger kan. “Ik ben een speler die enorm veel kansen creëert, dat is ook de reden dat de trainer mij uiteindelijk in de spits zette. Ik scoor alleen al die kansen die ik creëer niet, dus als ik er zeven maak, vind ik dat ik er elf had kunnen maken.”

Hamstringblessure
Afgelopen weekend was echter een weekend om snel te vergeten voor de aanvaller. In een onderling duel met ASV De Dijk hoopte Blauw-Wit Beursbengels de voorsprong in de strijd om promotie te pakken. Echter liep dit slecht af voor Aklalouch. De aanvaller moest na slechts negentien minuten het veld met een hamstringblessure verlaten en zag vervolgens zijn teamgenoten (met een overtal) de voorsprong verspelen. “Zowel de blessure als de uitslag waren enorm frustrerend. Ik hoop dat de blessure, die er in een sprint direct inschoot, snel herstelt. Daar heb ik vertrouwen in en ik hoop eigenlijk het volgende weekend er weer bij te zijn”, vertelt Aklalouch hoopvol.

Tekst: Mitch Marinus

Send this to a friend