Aklalouch op dreef met 7 treffers tegen Kadoelen

Bij de hervatting van het seizoen kreeg Blauw-Wit Beursbengels Kadoelen op bezoek. Bij rust stond het 4-1, waarna de thuisploeg uiteindelijk met 9-2 won.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Op basis van de uitslag een walk-over, maar in werkelijkheid deed Kadoelen het eerste half uur goed mee. Er waren kansjes over en weer. Maar geen van beide keepers, Khalid Khalifa van de Blauw Witte Bengels en Sinan Sari van Kadoelen, wist van wijken met uitstekende reflexen. De bezoekers kwamen in de 25ste minuut op een 0-1 voorsprong en dat was op dat moment ook helemaal niet gestolen. De thuisploeg speelde namelijk erg omslachtig en ook nog eens onzorgvuldig.

Mede daardoor wist spits Jordi Schmidt van Kadoelen de bal af te pakken van een treuzelende verdediger. De afwerking was vervolgens heel gedegen en kwam de 0-1 op het scorebord. Tien minuten voor rust kantelde de wedstrijd. De krachten van Kadoelen namen af en ook omdat de thuisploeg nu wel een tandje extra schakelde werd de 1-1 gefabriceerd. Mouad Belhacen mocht een voorzet vanaf de achterlijn rustig binnenwerken. Vervolgens ging het snel en kwam ook spits Hicham Aklalouch in beeld. In de slotfase van de eerste helft wist hij namelijk 3 keer prima af te ronden. De 4-1 ruststand was gezien het spelbeeld wat geflatteerd.
Na rust ging het gewoon door, al kreeg Kadoelen ook nu weer alle gelegenheid om ook diverse malen tot een treffer te komen, maar de ploeg slaagde daar niet in. Aklalouch slaagde wel. Het was voor hem zaterdagmiddag hemel op aarde, want hij stond steeds op de juiste plek bij snelle aanvallen. De 5-1 een intikkertje, maar de 6-1 was van uitzonderlijke schoonheid. Via een behendig stiftje werd doelman Sari in de luren gelegd. In de slotfase liep de stand nog verder op. Wederom met Aklalouch in de hoofdrol. Tweemaal stond hij weer op de juiste plaats bij voorzetten, waardoor hij zijn zesde en zevende goal kon binnenwerken. De 8-1 was nog niet de eindstand. Aklalouch leek schuin voor doel op zijn achtste treffer af te gaan, maar gaf heel onbaatzuchtig de bal breed op Belhacen die vervolgens zijn tweede treffer kon binnenwerken. In de slotseconden wist Kadoelen toch nog een treffer te maken. Udo San-A-Jong kreeg loon naar werken en mocht de 9-2 als eindstand op het bord zetten. Een ruime nederlaag voor Kadoelen, al hadden er voor hen ook veel meer doelpunten ingezeten.
Tekst: Luc van Bolderick