Alami Ahannach is bij De Kennemers weer ‘back in business’

Na anderhalf jaar zonder club is voormalig Chabab-trainer Alami Ahannach weer terug in het amateurvoetbal. De Haarlemmer, voor het laatst werkzaam was als assistent-trainer van Telstar, is deze week per direct aangesteld bij De Kennemers.

“We zijn weer back in business”, zei Ahannach lachend nadat hij afgelopen maandag met de zondag derdeklasser heeft getekend. Afgelopen dinsdag en gisteren stond de oefenmeester al voor de groep. Zondag zal hij debuteren als coach in de uitwedstrijd tegen SDZ.

Na het opstappen van Jos van Veelen een paar weken geleden zocht de club contact met Ahannach. “Toen ze mij belden, hadden ze niet het idee dat ik er op in zou gaan omdat ik altijd veel hoger heb getraind. Ik zei dat we altijd konden praten. Ik heb twee positieve gesprekken gehad en wat contacten ingeschakeld om een goed beeld van de club te krijgen. Ik zie genoeg uitdagingen om in ieder geval tot het eind van het seizoen voor de groep te staan. Daarna zien we wel weer verder.”

Ahannach zal met De Kennemers veel terugkeren in de regio Amsterdam. In de zondag derde klasse C neemt hij het op tegen SDZ, ZSGOWMS, Diemen, Ouderkerk, Sporting Martinus en RODA ‘ 23. “Ik heb gelijk met Cor ten Bosch (trainer RODA ’23 , red.) gebeld en tegen hem gezegd dat ik ben aangesteld om het hem lastig te maken”, zegt de oefenmeester met een lach. “We hebben veel te weinig punten momenteel, dus we zullen aan de bak moeten.”

Aanstaande zondag debuteert Ahannach met een uitwedstrijd tegen SDZ, de nummer twee van de ranglijst. De Kennemers staat momenteel op de zevende plek, negen punten achter op het RODA ’23 van Cor ten Bosch. Op 3 december staan de twee trainers, net als in hun tijd als trainers van AFC en Chabab, weer tegenover elkaar in Bovenkerk.

Archieffoto John Beckman | Alami Ahannach als trainer van Chabab

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!