Home / slideshow / Alblas terug onder de lat na lang blessureleed
Norbert Alblas

Alblas terug onder de lat na lang blessureleed

Norbert Alblas, die in seizoen 2017/18 nog de eerste divisie won met Ajax, verliet na dat seizoen Ajax voor NEC. Een nieuw avontuur, waar Alblas vooral hoopte op veel speelminuten in het eerste elftal, maar door twee keer zijn kruisband te scheuren waren veel speelminuten voor hem niet weggelegd. Vrijdagavond stond Alblas na lange tijd afwezigheid eindelijk weer onder de lat in het Goffertstadion, tegen zijn oude werkgever Ajax.

Norbert Alblas had lang naar dit moment uitgekeken. “Heerlijk gevoel om terug te zijn in het Goffertstadion en extra lekker natuurlijk dat je de wedstrijd wint,” vertelt Alblas blij. Alblas, die vrijdagavond een hele sterke wedstrijd speelde en een lange tijd de 0 op de het scorebord hield, was erg tevreden over zijn optreden. “Ik hechtte vanavond vooral waarde aan dat ik weer in de Goffert stond en een goede wedstrijd speelde. Het maakte het wel extra speciaal dat het tegen Ajax was.” 

De doelman heeft twee jaar lang hard gewerkt om zo sterk mogelijk terug te komen. Om dan nu al doelen te stellen of verder vooruit te kijken, heeft volgens hem geen zin. “Ik wil dit seizoen zo veel mogelijk wedstrijden spelen en samen met het team alles eraan doen om in de top 5 te eindigen.”

Alblas had erg veel tijd tijdens zijn blessure om na te denken over de toekomst. Want voetballen kan je niet je hele leven doen natuurlijk, wel heb je verschillende opties in de voetballerij. Iets waar Alblas ook over na is gaan denken en hem erg veel hielp tijdens zijn revalidatie. “Toen ik assistent werd bij Amstelveen-Heemraad, deed ik het vooral om afleiding te zoeken. Lekker met mijn vrienden en familie even mijn hoofd leegmaken en op een andere manier focussen op het voetbal. In het begin was het puur voor de lol, maar op een gegeven moment ga je denken “wat na het voetbal”. En ja, wie weet, misschien sta ik hier later als trainer.”

Tekst: Auke Kooreman

Foto: Hans van Beek 

Send this to a friend