HBOK - TIJS SCHIPPER

Alleen een wonder kan HBOK nog redden na nederlaag bij Montfoort

HBOK verloor zaterdagmiddag de zoveelste kraker, ditmaal van Monfoort (2-1) en stevent regelrecht af op degradatie, een mirakel daargelaten. Met nog een paar speeldagen te gaan, liggen de kaarten in de bloedstollende degradatiestrijd open op tafel. HBOK heeft in een krankzinnige slotfase de slechtste papieren en gaat na de, in blessure tijd opgelopen 2-1 tegen Montfoort, voor ‘alles of niets’.

De onterechte 2-1-nederlaag van een beter spelend HBOK wordt ingeleid door een mooie voorsprong van 0-1 die net na rust (1-1) en in de blessuretijd (2-1) teniet wordt gedaan: ,,Dit is ook waarom wij onderaan staan en Montfoort het goed doet”, verzuchte trainer-coach Tijs Schipper van HBOK.

HBOK speelde zaterdagmiddag een sterke wedstrijd in de gelijknamige plaats: ,,Qua resultaat is het een zeer zure nederlaag. Uiteraard is dit niet de gewenste uitslag. Ondanks de nul punten heb ik wel een heel goede ploeg zien spelen”, complimenteerde Schipper zijn HBOK.

Schipper zag dat zijn ploeg de boventoon voerde en het meeste de bal had. Ook gevaarlijk was: ,,Daar ben ik zeker trots op. We krijgen na de 0-1 van Jason Stekkel kansen op 0-2. Die bal moet dan wel tegen het net. We komen in een ‘vier tegen twee’ situatie. Daar moet dan meer uit te halen zijn. Dat zijn vette mogelijkheden.”

De ontreddering was groot toen Montfoort direct na rust langszij kwam en in de blessuretijd zelfs het winnende doelpunt maakte. En dus zijn het donkere dagen in het stralende voorjaar voor Schipper en zijn mannen: ,,We komen van ver en het is jammer dan we de geboden kansen niet verzilveren. De uitslagen op de andere velden zijn ongunstig. Het wordt steeds lastiger, dat is een feit. We kunnen in theorie nog het beoogd aantal punten halen, zolang die kans er is gaan we er voor.”

Alleen de grootste rasoptimist zal durven dromen van nacompetitie en HBOK zal vol gas moet blijven geven, het geloof moeten houden. Slechts een wonder kan HBOK nog helpen. Tel uit je winstkansen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse