Allon Koene (JOS/Watergraafsmeer) legt LSVV met vier treffers op de pijnbank

Het was zo’n dag dat bijna alles wat hij aanraakte in goud veranderde. En dat bij zijn basisdebuut in de competitie voor JOS/Watergraafsmeer. Allon Koene bekroonde dit met vier treffers voor de zondag eersteklasser, die weinig heel liet van LSVV: 7-0.

Woensdagavond mocht de negentienjarige aanvallende middenvelder al vanaf de aftrap beginnen in het bekertreffen met Hollandia. “Dat ging best goed en de volgende dag zag ik na de training op het lijstje staan dat ik weer in de basis mocht staan. Voor het eerst in de competitie”, blikt Koene terug. Hij kwam in de zomer over van Zeeburgia, waar hij in de A1 speelde. Tegen LSVV was hij direct flink op schot. “Het was een mooie wedstrijd, helemaal voor mij. Ik had verwacht er eentje te maken en dat is wel goed gegaan.”

Binnen zes minuten had Koene het verschil al gemaakt. Eerst schoot hij van dichtbij raak na een goede combinatie met Kevin Huijsman, even later stuurde hij met een leep balletje Omar Limon richting het vijandelijke doel. De spits maakte dit stijlvol af voor de 2-0. LSVV had weinig tot niets in te brengen en na een halfuur maakte Koene ook zijn tweede van de middag. Bij een strakke, lage voorzet van Raymond Fafiani kwam hij goed voor zijn man om de ruststand op 3-0 te bepalen.

De gasten kwamen in de eerste helft niet verder dan een vrije trap van Bai Botman, naar de zijkant getikt door doelman Halil Süzülmüs, en een rebound van Danny Konijn in het zijnet. Na de rust ging Koene vrolijk door met het maken van doelpunten. Huijsman legde de bal breed en Koene hoefde alleen het laatste tikje te geven: 4-0.

Maar zoals gezegd veranderde niet alles van de jongeling in goud. Na goed doorzetten kwam hij niet lekker uit met zijn passen en rolde de bal via de vingertoppen van doelman Job Rouwhorst langs de verkeerde kant van de paal. De daaruit volgende hoekschop leverde wel de 5-0 op. Limon kopte deze vrij eenvoudig binnen.

De koek was nog niet op voor JOS/Watergraafsmeer. Limon gunde Koene zijn vierde treffer van de middag en ook invaller Renaldo Jongebloet pikte zijn doelpuntje mee: 7-0. Ruim een kwartier voor tijd kreeg Koene als ‘man of the match’ een publiekswissel, waarna de thuisploeg op cruise-control de wedstrijd uitspeelde.

De Amsterdammers namen bovendien de tweede plaats op de ranglijst over van DEM, dat met 2-2 gelijkspeelde bij Velsen. Volgende week gaat JOS op bezoek bij AGB. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.