Allon Koene

Allon Koene uitgeroepen tot Speler van het Jaar: “Het geeft een stukje waardering”

Allon Koene behaalde afgelopen seizoen met HBOK niet alleen het kampioenschap, maar behoorde eveneens tot de laatste drie spelers die voor de titel Speler van het Jaar van Het Amsterdamsche Voetbal streden. Waar Maraoune Bensabouh (AGB) en Maxim van der Meer (SDZ) eveneens een sterk seizoen doormaakten, was het Koene die er met de persoonlijke prijs vandoor ging.

De 23-jarige middenvelder beleefde een veelbewogen seizoen bij HBOK. In de zomer van 2021 kwam hij naar de Amsterdamse vereniging over en wist hij razendsnel een basisplaats te veroveren. Na een uitstekende eerste helft van het seizoen, waarin het coronavirus opnieuw het competitieprogramma overhoop haalde, nam HBOK in de winterstop afscheid van hoofdtrainer Kai Meeuwsse en kwam Juan Fernandez Coto voor de groep te staan. Ook onder leiding van de nieuwe oefenmeester slaagde Koene erin om het beste bij zichzelf naar boven te halen.

“Ik vond het heerlijk om het seizoen bij HBOK mee te maken”, vertelt Koene trots op het complex van HBOK, waar hij de prijs in ontvangst neemt. “Het is gewoon zo een gezellige groep. Bovendien hangt er hier altijd een goede sfeer, zeker als het terras bij mooi weer lekker vol zit. Onder beide trainers voelde ik mezelf fijn. Vanaf de start van de competitie deden we direct met de bovenste ploegen mee en speelden we goede wedstrijden. Na de trainerswissel hadden we inderdaad wat tijd nodig om te wennen, maar anderzijds volgde Juan grotendeels de lijn van Kai. Wat dat betreft konden we ons eigen spel blijven spelen.”

Als middenvelder was Koene afgelopen seizoen bij menig aanval betrokken, waardoor hij een belangrijke rol kon vervullen. “Hoewel het bij voetbal het belangrijkste is om als team te opereren, wil je als voetballer natuurlijk persoonlijk ook belangrijk zijn. Ik denk dat ik daarin mijn steentje heb kunnen bijdragen. Dan is het uiteraard leuk om te zien dat zoveel mensen op je stemmen, want dat geeft toch een stukje waardering. Dit is mijn eerste prijs die ik voor mijn persoonlijke prestatie krijg.”

Het geeft de uitblinker van HBOK een mooi afscheid, aangezien hij komend seizoen bij FC Lisse te bewonderen is. Bij de kersverse Tweede Divisionist heeft Koene het al goed naar zijn zin. “Het is een andere vereniging dan HBOK, maar ook deze groep is gezellig. Ik ga tegelijkertijd mijn best doen om af en toe bij HBOK aan de kant te staan om mijn oud-teamgenoten te zien. Ze hebben de selectie bijeen kunnen houden, waardoor ik denk dat ze het goed gaan doen in de eerste klasse. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)