Home / Zaterdag 4F / Almere City O21 maatje te groot voor Sporting Almere
Sporting Almere

Almere City O21 maatje te groot voor Sporting Almere

Het Sporting Almere van Sandor Augustijn nam het zaterdag op tegen Almere City O21, onder leiding van Hedwiges Maduro. De beloften waren duidelijk een maatje te groot voor de ploeg van Augustijn: 14-0.

Al in de eerste minuut was het 1-0 voor de ploeg van Maduro. Sporting Almere kreeg maar weinig grip op het hoge tempo en City vrij snel uit naar een 4-0 voorsprong, binnen zo’n twintig minuten. Sporting probeerde het wel, maar het verschil was te groot om echt voor een verrassing te zorgen.

Wapenfeit

Het enige gevaarlijke wapenfeit van Sporting Almere was een schot van afstand wat maar net over ging. Na de rust kwam Sporting Almere duidelijk wat beter voor de dag, maar kon niet echt potten breken.Aan de andere kant was het in eerste instantie te danken aan de doelman van Sporting dat de stand niet verder opgevoerd werd. Maar uiteindelijk werd het verschil toch nog groter en liep City verder uit.

Gemotiveerd

Almere City trainer Hedwiges Maduro was erg tevreden over zijn ploeg, die zeer gemotiveerd speelde en de opdrachten uitstekend uitvoerde. “Het mooiste is dan ook als je als team de 14e goal scoort en dat toch met z’n allen uitbundig viert, daar houd ik van. Verder was de opdracht om ten aller tijden de concentratie vast te houden en ook daar zijn we goed in geslaagd”, aldus de coach die kort geleden werd aangesteld door Almere City FC om dit team naar een hoger plan te brengen. Nu de competitie-indeling bekend is krijgt City straks te maken met sterke teams in de competitie.

Groot verschil

Sporting Almere trainer Sandor Augustijn was resoluut en zag dat City een goed team had en wist ook wel dat het moeilijk zou worden. “We hebben geprobeerd zo goed mogelijk partij te geven, maar het verschil was te groot. Deze uitslag is dan ook niet verwonderlijk, gezien onze trainingsachterstand, een niet op elkaar ingespeeld team en diverse spelers die niet aanwezig waren. Natuurlijk heb ik ook goede dingen gezien van mijn team. In augustus starten we met de trainingen en zullen we gaan werken aan een nieuw team dat goed mee zal kunnen draaien in de competitie, aldus Augustijn die veel vertrouwen heeft in het nieuwe seizoen.

Tekst en foto: Herman de Wit

Indelingen zaterdagvoetbal 2020/2021

 

Send this to a friend