Ambitieus FC Aalsmeer blijft maar wachten op winst

Naïef FC Aalsmeer zakt na derde gelijkspel weg in moeras van het rechterrijtje

FC Aalsmeer is zaterdagmiddag op pijnlijke wijze voor de derde keer op rij ‘onderuit’ gegaan in de 2e klasse D. Kagia kwam in Lisserbroek een 0-2 achterstand te boven. Het lot van de gelijke spelen kwam luttele seconden voor het einde tot stand en op een uiterst onnozele manier: 2-2.

De stemming was vlak voor de aftrap nog hoopgevend en tijdens de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht. FC Aalsmeer speelde een zeer sterk eerste bedrijf. Kagia, met 0 punten uit drie duels de nummer laatst op de ranglijst, werd voor de theepauze overlopen door de Aalsmeerders. Mike Dam, doelpuntenmachine van beroep en weer fit na een blessure, haalde uit. Doelman Wijsman kon slechts nakijken: 0-1. Het was een gevolg van een vurig begin.

Aalsmeer pakte de Lisserbroekers van trainer Liliveld bij de keel en leek klaar om de dolende tegenstander flink pijn te gaan doen. Maar in die snode plannen was even geen rekening gehouden met te grote toegeeflijkheid in het eigen team, wat in de tweede helft naar boven kwam. Toen alles nog koek en ei leek kwam Adil Lechkar, terug na een schorsing, op aan de linkerkant. Zijn voorzet werd bedroevend weggewerkt door Kagia, waardoor Calvin Valies in staat was Kagia doelman Wijsman te passeren. FC Aalsmeer op rozen, zo lijkt het.

Valies maakt de 0-2

Na de pauze ging het bergafwaarts. Toch was het, ondanks alle goede bedoelingen, Aalsmeer dat toen al ontsnapte. De thuisploeg wist zich al knokkend boven te spartelen en na een uur liep Aalsmeer heel naïef in het bekende mes van Kagia. Van der Schinkel knalde de 1-2 binnen. Met een alles of niets offensief werd thuisclub Kagia beloond doordat Schoone een misser van doelman Van der Wiel op waarde wist te schatten: 2-2.

Verdonkschot kon zijn ogen niet geloven, noch de spelersgroep die er verslagen bij liepen. Zijn woede-uitbarsting na de wedstrijd in de kleedkamer zal in de verre omgeving te horen zijn geweest.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het komende programma in de zaterdag 2e klasse d

verslag: Harold van Ineveld

Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)